Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

AK Partili vekillerden Reyhanlı ve Kilis’te İHH’ya ziyaret

AK Parti milletvekilleri ve beraberindeki heyet, İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı ve Kilis Lojistik ve Koordine Merkezlerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-05 15:26:37

AK Partili vekillerden Reyhanlı ve Kilis’te İHH’ya ziyaret

Aralarında İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç'in de bulunduğu, Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, Uğur Dilipak, İstanbul Milletvekilleri Serap Yaşar, Tülay Kaynarca, Hasan Turan, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, geldikleri İHH Lojistik Merkezi'nde İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Yetim Birimi Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz'dan yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Ardından Reyhanlı'daki Lojistik ve Koordine merkezinde bulunan ve günlük 145 bin ekmek üreten fırın ve 990 yetimin kalacağı Çocuk Yaşam Merkezini gezen heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çocuk Yaşam Merkezini ziyareti sırasında heyet adına açıklama yapan Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Partili 12 milletvekili olarak Hatay, Kilis ve Gaziantep illerinde Suriyeli muhacirlerinin kaldıkları yerleri incelemek üzere geldikleri söyledi.

Reyhanlı'da İHH ve Katar Raf yardım kuruluşunun birlikte yetim çocuklar için yapılan merkezin oldukça güzel düşünülerek yapıldığını belirten Güvenç, "Yaşam alanında çocuklar için ibadet, okul, oyun alanları, spor ve dinlenecekleri yerlerin gerçekten kusursuz yapıldığını gördük. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

ziyaret1

Suriye'de tarihin kaydettiği en büyük vahşetlerden birinin yaşandığına dikkat çeken Güvenç; ''Bizleri davet ederek buraları görmemize olanak sağlayan, insanlık dramına kayıtsız kalmayan İHH başta olmak üzere, bütün yardım kuruluşlarına teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

Heyet daha sonra İHH'nın Kilis'teki koordinasyon merkezini ziyaret etmek üzere Reyhanlı'dan ayrıldı.

Heyet, burada da İHH Suriye Çalışmaları Kilis Lojistik Merkezi'ni ziyaret etti. İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın tarafından, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktarılan heyet, lojistik merkezi bünyesinde kurulan günlük 120 bin ekmek üreten fırınla 35 bin kişilik yemek üretimi yapılan mutfakta incelemelerde bulundu.

Haber Ara