Dolar

32,5395

Euro

34,8920

Altın

2.432,87

Bist

9.645,02

AK Partili vekilden Turgut Özal kitabı

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Turgut Özal’ın “Türkiye’ye yön veren konuşmaları”nı derledi ve yayınladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-17 09:32:13

AK Partili vekilden Turgut Özal kitabı

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Ak Partili Hüseyin Yayman'ın Turgut Özal ile ilgili bri kitap yazdığını duyurdu.

İşte yazının ilgili bölümü:

AK PARTİLİ HÜSEYİN YAYMAN DERLEDİ

Özal döneminde birçok milletvekili ve bakan oldu ama içlerinden anılarını yazan bir kaçı hariç Özal'ı anlatan kitap yazan çıkmadı. Özal'la ilgili kitabı yazmak AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'a nasip oldu. Turgut Özal'ın “Türkiye'ye yön veren konuşmaları”nı derleyen Yayman, “Özal, ‘21. yüzyıl Türk yüzyılı olacak' dedi ama ona ömrü vefa etmedi. Hem de o vizyonunu gerçekleştirecek olan partisini kaybetti. Özal'dan sonra Türkiye 10 yıl fetret dönemine girdi. Özal'ın büyük değişim programını AK Parti aldı, getirdi ve askeri vesayetin geriletilmesi başta olmak üzere önemli değişimlere imza attı” dedi.

PEKİ NEDEN YAPTI?

Hüseyin Yayman, Özal kitabını neden yazdığını ise “Özal'ın güneydoğu meselesinden Türkiye'nin kalkınma hamlesine kadar tarihte iz bırakan konuşmalarını siyasetin hafızasına not düşme adına bir kitapta topladım” sözleriyle anlattı.

5df7f7ed67b0a91e64bf9015

ERDOĞAN'I ANLATAN YENİ BİR KİTAP ÜZERİNE ÇALIŞIYOR

Akademisyen kökenli olan Prof. Dr. Hüseyin Yayman, kulağıma geldiğine göre bir süredir yeni bir kitap üzerinde çalışıyormuş. Hadi bir ipucu daha vereyim: Yayman, Erdoğan'ın liderlik özellikleriyle ilgili bir kitabın hazırlıklarını yapıyormuş.

ÖZEL'IN "ÜÇ HÜRRİYET"İ

Özal, 12 Eylül darbesinden sonra Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi derinden etkilemiş bir liderdi. Türkiye'de önemli zihniyet değişimine imza attı. 141., 142. ve 163. maddeler onun zamanında kalktı. Celal Bayar'dan sonra Türkiye'nin ilk sivil Cumhurbaşkanı'ydı. Özal Cumhurbaşkanı seçildiğinde Meclis muhabiriydim. Demirel'in başında bulunduğu DYP ve Erdal İnönü'nün genel başkanı olduğu SHP, yemin töreni sırasında Özal'ı protesto edip Meclis'i terk etmişlerdi. Özal, yemin töreninde yaptığı konuşmada “üç hürriyeti” gündeme getirmiş, “din ve vicdan hürriyeti, düşünce hürriyeti ve teşebbüs hürriyeti” demişti.

 

Haber Ara