Dolar

32,5993

Euro

34,8293

Altın

2.495,94

Bist

9.463,31

AK Partili vekil, Berlin’de Almanya’yı eleştirdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 'Bir kez de PKK saldırılarında ölenlerin yakınlarını ziyaret etsinler' açıklamasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 23:43:54

AK Partili vekil, Berlin’de Almanya’yı eleştirdi

Berlin'i ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik ‘PKK eleştirilerini' tekrarladı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Almanya'nın başkenti Berlin'e gerçekleştirdiği ziyarette, gazetecilerin son dönemde gergin olan Türkiye-Almanya ilişkilerine dair sorularını yanıtlayan Yeneroğlu, Almanya'nın insan hakları değerleri temelinde Türkiye'ye yaptığı eleştirileri anlayışla karşıladığını belirterek, “Ama tek taraflı eleştirileri anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

​‘HDP KÜRT DEĞİL PKK YANLISI BİR PARTİDİR'

Alman siyasetçilerin Türkiye'de tutuklanan HDP milletvekillerine destek vermesini eleştiren ve “HDP Kürt yanlısı değil, PKK yanlısı bir partidir” ifadelerini kullanan Yeneroğlu, şöyle devam etti: “Alman siyasetçilerden HDP yerine bir kez de PKK'nın saldırılarından hayatlarını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etmelerini rica ettim. Son beş haftada AK Partili 6 siyasetçi, bir kısmı çocuklarının önünde başlarından vurularak öldürüldü. Almanya'da bu haberlere yer verilmedi.”

‘TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMALARINDAN RAHATSIZ OLANLAR KENDİ KURUMLARININ RAPORLARINA BAKSIN'

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK konusunda Almanya'ya yönelttiği, Alman makamları tarafından reddedilen eleştirileri tekrarlayan Yeneroğlu, “PKK'nın Almanya'yı örgüte eleman temin etme ve para toplama faaliyetleri için kullandığı, Almanya'nın PKK için güvenli bir liman olduğu bilgisi Alman iç istihbarat birimi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın raporlarında yer almaktadır. Türkiye'nin açıklamalarından rahatsız olanlardan, özellikle hükümet temsilcilerinden kendi raporlarını incelemelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

‘BEKLEDİĞİMİZ DESTEĞİ GÖREMEDİK'

Almanya'dan daha fazla dayanışma beklendiğini, ancak bunu bugüne kadar göremediklerini söyleyen Yeneroğlu, şunları söyledi: “Türkiye Irak ve Suriye'deki askeri mevcudiyeti ile sadece kendisini değil, Avrupa'nın güvenlik çıkarlarını da korumakta. 3 milyon mülteciye kapıları açarak yüzbinlerce kişiyi ölümden kurtarırken aynı zamanda mülteci mutabakatı yoluyla Avrupa büyük bir siyasi krizden kurtarıldı. Bizler özellikle Almanya'nın terörle mücadelede en ön saflarda dayanışma ortaya koyması gerektiği görüşündeyiz. Ama ne yazık ki bizler Türkiye'de bunu göremedik.”

 

Haber Ara