Dolar

32,5217

Euro

34,8010

Altın

2.422,33

Bist

9.703,85

AK Partili Turan'dan Arınç'a istifa çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ın 'KHK bir faciadır' şeklindeki ifadesini eleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-07 12:13:00

AK Partili Turan'dan Arınç'a istifa çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TVNET'te yayınlanan İç Hatlar programında gazeteci Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Bülent Arınç'ın, kanun hükmünde kararnameler (KHK) konusundaki açıklamalarına değinen Turan, konuyla ilgili eleştirilerde bulundu. Turan, KHK ve kayyum uygulamalarının doğru olduğunun altını çizerek, belli görevlerde olan kişilerin ekranlarda şahsi kanaat açıklamasını doğru bulmadığını belirtti.

Turan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'KURUL ÜYELİĞİNİ BIRAK GEL, TELEVİZYONDA TARTIŞ LAFIM YOK'

"Şahsi kanaat toplantılarda ifade edilir ekranlarda değil. Sayın Arınç'ın kurullarda bunu söyleme hakkı var bırak kurul üyeliğini bırak gel televizyonda tartış lafım yok. Ama siz KHK feci derseniz bu KHK'ya imza atan Erdoğan'a feci söylemiş olursunuz. Bu doğru olmaz.

'PSİKOLOJİK TARTIŞMA BİR TARAFA'

Siyasal tartışma bir tarafa psikolojik tartışma bir tarafa ben KHK derken bir gazi ve şehit evinde psikolojik üzüntü olacaksa bundan hicap duyarım.

'O TOPLANTIYA GİDEMEZDİM'

Ben o yazıyı okurken Arınç da bizlerin de ders alacağı ifadeler vardı. Ama keşke o tartışmalardan sonra olmasaydı tartışmalar olmadan olsaydı olurdu. Ben Arınç'ın yerinde olsam o toplantıya gidemezdim. Net istifa ederdim. Madem şahsi açıklamalar yapıyoruz. Sayın Erdoğan'ın esefle karşılamasından sonra o toplantıya gitmezdim."

Haber Ara