Dolar

32,5431

Euro

34,8976

Altın

2.427,76

Bist

9.690,91

Ak Partili Mustafa Yeneroğlu istifa iddiasını yalanladı

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun partisindeki görevlerinden istifa ettiğini iddia etti. Yeneroğlu, haberi yalanladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 10:46:10

Ak Partili Mustafa Yeneroğlu istifa iddiasını yalanladı

Hande Fırat, bugünkü "İstifayı verdi" başlıklı yazısında Ak Partili Mustafa Yeneroğlu'nun partisinden istifa ettiğini "kendisini aradım ve teyit ettim" diyerek duyurdu.

YENEROĞLU YALANLADI

Yapılan haberler üzerine Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Mustafa Yeneroğlu, haberi yalanladı. İşte Yeneroğlu'nun açıklaması

"BEN AK PARTİLİYİM"

İstifa ettiğim haberi doğru değil. Hande hanım maalesef off the record bir görüşmeyi teyit bile ettirmeden,hatalı bir biçimde düşük cümlelerle vermiş.Ben kendilerine, 'kamuoyu üzerinden bir mesaja gerek olmadığını, Sn Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda bana doğrudan iletebileceğini ve istifamı istemesi durumunda istifamı verebileceğimi, kendisine şimdiye kadar hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim gibi bundan sonra da etmeyeceğimi belirttim. Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben Ak Partiliyim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Ak Partinin programı ve özgürlükçü ve müreffeh Türkiye vizyonu doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğim. Bunu beni siyasete davet eden başta Sn Cumhurbaşkanımıza ve beni destekleyen seçmenimize borçluyum.

"HAKKIMDA 'HESABI NE ACABA' DİYE DÜŞÜNÜLMESİ BENİM SORUNUM DEĞİL"

Mücadelesini verdiğim özgürlükçü demokrasi konusunda Ak Parti'yi suçlayanların birçoğunun her değerlendirme ve her öz eleştiriyi 'hesabı ne acaba' şeklinde algılaması benim sorunum değil. Bu bir sosyalizasyon meselesi. Ben düşük profilli hesap yapmam. Görüşlerimi hiç gizlemedim.

Bundan sonra da gizlemeyi düşünmüyorum. Bu görüşlerimle hemhal Ak Parti programı ve vizyonu sebebiyle Ak Parti hareketi Türkiye'de demokrasi mücadelesinin öncüsü olmuş, sessiz devrimler gerçekleştirmiştir. Bu doğrultuda daha yapılacak çok işler vardır. Hatırlatmalarım buna..."

YENEROĞLU'NDAN FIRAT'A: BUNU DOĞRU BULMADIM

Yeneroğlu, açıklamaları sırasında, Hande Fırat'a gönderdiği bir mesajı da paylaştı. Yeneroğlu, bu mesajda şunları söyledi:

"Hayırlı sabahlar Hande hanım, yazınızı arkadaşlar iletti. Şaşırdım doğrusu. En azından alıntı kısmını teyit ettirseydiniz lütfen. Hem cümle düşük çıkmış hem de istifa ettim diye belirtmişsiniz. Oysa sizinle off the record konuştuğumuzu, ayrıca sayın cumhurbaşkanımızla ilgili kendisine saygıda kusur etmediğimi, bundan sonra da etmeyeceğimi, görüşmelerimi bildiğini, istediği zaman istifamı kendisine arz edebileceğimi, bunu da söz konusu iki arkadaşa bildirdiğimi belirtmiştim. Sormadan bu şekilde yayınlamanızı doğru bulmadım ve sizin adınıza üzüldüm doğrusu. Teyit ettirseydiniz size belirttiğim gibi ifade ederdim, yanlış cümleler de metinde olmazdı. Doğru bulmadım bu tarzı. İyi günler dilerim."

2019-05-14_10h30_31

HANDE FIRAT'IN İDDİASI

Hande Fırat'ın yazısının ilgili bölümü:

"AK Parti milletvekili Yeneroğlu hafta sonu bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İstanbul İl Teşkilatı ve MYK üyeleri ile yapılan toplantıda dinledi. Edindiğim bilgilere göre Cumhurbaşkanı benzer eleştirileri o toplantıda da dile getirdi, hatta “Arkamdan iş çevirenler var” diyerek bazı parti yöneticilerinin aleyhinde çalıştığını söyledi."

"İşte bu toplantıdan sonra Mustafa Yeneroğlu partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini içeren yazıyı Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e verdi. Yeneroğlu dilekçeyi verirken “Sayın Cumhurbaşkanı benimle görüşmek istemeyebilir. İstediği zaman bu dilekçeyi işleme koyabilir. İsterse milletvekilliğinden de istifa ederim” dedi."

Yeneroğlu'nu aradığını söyleyen Fırat, sözlerini aynen aktardığını belirterek şu açıklamaları okurlarıyla paylaştı:

"Sözlerine “Keyfim yerinde değil, hiçbir siyasi hesap içinde değilim” diyerek başlayan Yeneroğlu, “Ben bugüne kadar eleştiri ve endişelerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hep paylaştım. Ancak toplum gün geçtikçe kutuplaşıyor. Benim gibi düşünmeyen, yaşamayan, bakmayan insanların da huzurlu olmasını istiyorum çünkü onların huzuru da benim huzurum. Ben kimse ile beraber hareket etmiyorum. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek istiyorum” dedi. Sohbetimiz boyunca yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı görüşmelerden hareketle, sadece ülkesinin iyiliği için eleştirilerde bulunduğunun, hiçbir eski siyasetçi ile bağı olmadığının, hiçbir siyasi hesap içinde bulunmadığının altını çizdi."

Haber Ara