Dolar

32,5612

Euro

34,8698

Altın

2.437,15

Bist

9.718,36

AK Partili Mustafa Yeneroğlu 'İnsanlar sadece bakanları ile bir araya gelme noktasında bir beklenti içindeler'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Rotterdam'da yaptığı açıklamada 'İnsanlar sadece bakanları ile bir araya gelme noktasında bir beklenti içindeler. Ama Hollanda hükümeti sanki ülke işgal ediliyormuş gibi bir tutum sergiliyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 01:46:42

AK Partili Mustafa Yeneroğlu 'İnsanlar sadece bakanları ile bir araya gelme noktasında bir beklenti içindeler'
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Rotterdam'da yaptığı açıklamada "İnsanlar sadece bakanları ile bir araya gelme noktasında bir beklenti içindeler. Ama Hollanda hükümeti sanki ülke işgal ediliyormuş gibi bir tutum sergiliyor" dedi.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Konsololsuk binasına alınmayışına tepki gösterdi.

"İnsanlar sadece bakanları ile bir araya gelme noktasında bir beklenti içindeler"

Yaşananlara teki gösteren Yeneroğlu "Trajı komik bir durumla karşı karşıyayız. Gerçekten inanılmaz bir şey. Hollanda tarihinde bir ilkle karşı karşıyayız. Burada Hollanda'nın devamlı bayraktarlığını yaptığı insan hakları, demokrasi, toplanma özgürlüğü noktasında insanlar burada duruşlarını sergileme çabasındayken her türlü engelleme ile karşı karşıyalar. Hollanda toplumu bile böyle birşey yaşamadı. Hollanda toplumuna yönelik de Hollanda içerisinde siyasal zehirlenmenin devam etmesi durumunda ne tür engellemelerle karşı karşıya kalabileceklerini buradaki durum gösteriyor. İnsanlar sadece bakanları ile bir araya gelme noktasında bir beklenti içindeler. Ama Hollanda hükümeti sanki ülke işgal ediliyormuş gibi bir tutum sergileyerek her türlü çabayı ortaya koyarak dışişleri bakanımızın Hollanda'ya gelmesini engelledi. Sayın Aile Bakanımızın da burada vatandaşlarla buluşması önüne engel koyuyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. İnsanlarımız burada duruşlarını sergiliyorlar. Tepkilerini dile getiriyorlar"dedi.

"Türk insanı şu anda bu yaşananlardan dolayı büyük bir tepki içerisinde"

"En geç yarın itibariyle Hollanda'nın bir ders çıkaracağını umduğunu belirten Mustafa Yeneroğlu "Bir an evvel Türk Hollanda ilişkilerin olması gereken düzeyi yakalamasını arzu ediyor. Şu anda bunu engelleyen taraf Hollanda'dır. Türk insanı şu anda bu yaşananlardan dolayı büyük bir tepki içerisinde. Burada tek yapılacak şek çok basit. Sayın bakanımız burada. Gelip burada milleti selamlaması ve herkesin sükunet içerisinde evine geri dönmesidir. Burada kriz çıkarsan Hollanda başbakanı nasıl aynaya bakıyor merak ediyorum. Bu şekilde insan haklarını, fikir özgürlüğünü ayaklar altına alan Hollanda'ya tepki göstermemek mümkün değildi. Çünkü Türkiye burada bir duruş sergilemek durumunda. Her şeyden önce Avrupa değerlerini hiçe sayan, devamlı bir şeklide bunu Türkiye'nin önüne koyma tiyatrosunda bulunan ama söz konusu kendisi olunca hiçe sayan Hollanda'ya tutumunu sergilemek durumunda. Bizim beklentimiz ilişkilerin tekrar düzlüğe çıkma noktasına gayret sergilenmesi. Seçimlerden sonra belki de. Seçimlerden önce herhalde olmayacak. Hollanda'da yıllardır yükselen ırkçılık karşısında herhangi bir çaba ortaya koymayan, bugün bunun fırsatıydı, liberal toplum düzeninin savunulması noktasında Hollanda başbakanın buraya gelip bu insanlara teşekkür etmesi gerekiyordu. Yapmamakla birlikte siyasal zehirlenmenin daha da artması noktasında bir tutum sergiledi. Burada insanlar bir duruş sergilerken bunu sadece Türkiye adına yapmıyorlar. Aynı zamanda Hollanda'daki özgürlükleri savunulması noktasında da bir duruş ortaya koyuyorlar. Bunun Hollanda kamuoyunda takdir edileceğini umuyorum. Hollanda'da yaşayan Türkler burada uzun yıllardır bu ülkenin kalkınması için, huzuru için çaba sarf eden insanlar. Bundan daha fazla bir ötekileştirme ile karşı karşıya kalması mümkün değil. Wilders gibi adamlara ki programında İslam düşmanlığı ötesinde hiçbir fikri olmayan insana verilecek ders bugün liberal toplum düzenini yanında olarak burada bulunmakta. Bundan sonra Wilders'i engellemeleri mümkün değil. Burada duruş sergileyerek özgürlüklere sahip çıkmaları gerekirdi" diye konuştu.

Haber Ara