Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

'AK Partili belediyelerde soruşturma geçirmemiş FETÖ'cüler var'

Enver Aysever'in ‘Oyuna Devam' programına konuk olan Yeni Şafak yazarı Salih Tuna 'AK Partili belediyelerde soruşturma geçirmemiş Fethullahçı genel sekreterler var' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 16:00:39

'AK Partili belediyelerde soruşturma geçirmemiş FETÖ'cüler var'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Programda Aslı Erdoğan ile ilgili bri soruyu cevaplandıran Tuna, Ak Parti içerisinde FETÖ destekçileri olduğunu söyledi.

İşte Tuna'nın o açıklaması:

"Aslı Erdoğan için hangi suçlama yapılıyor, bilmiyorum. Ama ben Aslı Erdoğan'ı yazılarından tanıyorum ve yazılarından tanıdığım birinin içeride olmaması lazım. Salih Mirzabeyoğlu'nun şiir kitapları vardı, romanı vardı. 16 sene içeride yatırıldı. Bir romancı niye içeride diye sormadı, bu örgütten yatırılıyor dendi. Bence şu anda tutuklu olmayan, hiçbir soruşturma geçirmemiş çok daha fazla suçlu var dışarıda. Ben biliyorum Fethullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılarını, bunlar hâlâ bir soruşturmaya konu edilmiş değiller. Çok önemli AK Partili belediyelerde genel sekreter düzeyinde Fethullahçılar var, henüz soruşturmadılar. Bu yapılmayacak anlamına gelmiyor ama yapılmış değil. Bu örgütle hiçbir alakası olmayan, senin benim gibi düşünen insanlar var içeride, bu insanlar çıkacaklar. Ama bir dönem mağduriyet yaşamış olacaklar. Bu süreçler doğası gereği sıkıntılı süreçler. 40 yıldır ülkeyi zapturapt altına almaya çalışan bir örgüt tasfiye edilirken bazı olumsuzluklar yaşanıyor maalesef. Keşke Aslı Erdoğan bir an önce çıksa."

Haber Ara