Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

AK Partili bakan: İdam gelirse ben ret oyu vereceğim!

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bir bakanın AK Parti yönetimine, 'İdam gelirse ben ret oyu vereceğim” dediğini öne sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 16:23:19

AK Partili bakan: İdam gelirse ben ret oyu vereceğim!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün, AK Parti içerisindeki idam tartışmalarını köşesine taşıdı.

Son olarak Devlet Bahçeli hakkındaki "uyarıları" ile gündeme gelen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in Bakanlar Kurulu'ndaki "idam" uyarısını okurlarıyla paylaştı.

Selvi'nin iddiasına göre Türkeş, Bakanlar Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "Bizi hemen Avrupa Konseyi'nden ihraç ederler, NATO'dan çıkarırlar." dedi.

Erdoğan'ın "NATO'dan nasıl çıkarırlar? ABD'de idam var" demesi üzerine ise Tuğrul Türkeş, "ABD'de başından beri öyle. NATO kurulmadan önce de idam vardı, sonra da değiştirmediler. Onların hukuku ayrı. Ama biz baştan beri kıta Avrupa'sının hukukuna tabiyiz" diye cevap verdi.

Abdülkadir Selvi, ayrıca AK Parti'li bir bakanın da olası bir idam oylamasında ret yönünde oy vereceğini açıkladığını öne sürdü.

Selvi şu ifadeleri kullandı;

"Avrupa Birliği konusunda dikkat çekici çıkışlarıyla tanınan bir bakan ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile görüşmesinde, "İdam gelirse ben ret oyu vereceğim" diye kesin bir dil kullanıyor."

Haber Ara