Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

AK Parti 'Yeni Kapı' ruhunu doğuda sürdürecek

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, AK Parti Genel Başkanlığı tarafından daha önce gündeme getirilen ve 9 ilin içerisinde yer aldığı 'Gönül Köprüsü Hareketi'nin genişletilerek 24 ile çıkartılacağını ve bu illerde bulunan CHP ve MHP'nin de organizasyona davet edileceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 10:09:25

AK Parti 'Yeni Kapı' ruhunu doğuda sürdürecek
AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, AK Parti Genel Başkanlığı tarafından daha önce gündeme getirilen ve 9 ilin içerisinde yer aldığı 'Gönül Köprüsü Hareketi'nin genişletilerek 24 ile çıkartılacağını ve bu illerde bulunan CHP ve MHP'nin de organizasyona davet edileceğini söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, proje ile ilgili detayları anlattı. Soğanda, 15 Temmuz darbe kalkışması ve Yenikapı mitingi ile ülkede oluşan milli birlik ruhunu devam ettirmek ve doğu-batı kardeşliğini geliştirmek amacıyla söz konusu hareketin başlatıldığını belirterek, "24 il ve üç partinin yer alacağı 'Gönül Köprüsü Hareketi' geliştirdik. Bu kapsamda 2 ve 3 Eylül tarihlerinde AK Parti, CHP ve MHP, 12 batı ilinde yer alan STK, iş adamları, basın camiası ve sanatçıların da yer alacağı geniş katılımlı toplantı ve ziyaretler gerçekleştireceğiz" dedi.

"12 doğu ili ile 12 batı ili gönül köprüsü ile birleşecek"

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya ile Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş başkanlığında hareketin başlatıldığını belirten Soğanda, "12 doğu ilimiz ile batıda bulunan 12 büyükşehrimiz arasında bir gönül köprüsü kuruluyor. İstanbul, Ankara, Samsun, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Antalya, Konya, Kayseri, Ordu, Erzurum ile Malatya illeri Van, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkâri, Ağrı, Diyarbakır, Tunceli, Batman, Mardin ve Siirt illeri arasında her bir ile batıdan bir büyükşehrin kardeş olmasıyla yapılan bir kardeşlik köprüsü çalışmasıdır. Daha önce var olan bir çalışmadır, ancak bunu biraz daha büyütüp gelişttirdik. Eylül ayının 2'si ve 3'ünde Mardin, Diyarbakır ve Van'da bölge toplantıları yapılacak. Bu bölge toplantılarına Başbakan Yardımcıları, Bakanlar ve genel başkan yardımcılarımız düzeyinde katılımlar olması planlanıyor. Ayrıca her ilde o ilin çevresinde olan 4-5 ilin bütün il başkanları, yöneticileri, iş adamları, STK'ları ile batıda bunların kardeş illerinden sanatçı, gazeteci, sivil toplum örgütü, iş adamları ve AK Parti teşkilatları da katılacak" diye konuştu.

"Organizasyona CHP ve MHP'de dahil edildi"

Eylül ayının 2'sinde Van'da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirileceğini aktaran Soğanda, "Gelen iller aynı zamanda CHP ve MHP yöneticilerini de getirecekler. Biz de Van'da CHP ve MHP temsilcilerini çağıracağız. Dolayısıyla bu meyanda bir program yapılacak. Fakat bu basında sanki genel başkanlar düzeyinde bir katılım olacak gibi geçmiş, işin aslı budur. Geniş katılım olacağı için bu ilimiz için de son derece önemlidir. Aynı zamanda çevre illerde toplantılar yapılarak yatırım projeleri ve doğu-batı kardeşliğinin geliştirilmesi planlanmaktadır. Bu iki parti ile birlikte AK Parti bu illerimize çıkarma yapacak. Aynı zamanda ilde bulunan muhtaç ailelere ve bu illere göç eden vatandaşlarımıza da destek verilecek. Son derece önemli bu organizasyon için çalışmalarımızı başlattık. Dolayısıyla Eylül ayının 2'inde bölge illeri ve batıdan gelecek büyük iller burada olacak. Tabi Diyarbakır ve Mardin illerimizde de çalışmalar olacak" şeklinde konuştu.

Haber Ara