Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

'AK Parti'ye iktidar olmak yakışır'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Bize düşen erken seçim ne zaman olacaksa yine tek başımıza iktidar olmaktır. AK Parti’ye iktidar olmak yakışır. Koalisyon ortağı olmak değil' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 11:08:05

'AK Parti'ye iktidar olmak yakışır'

AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programı, bu yıl da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla Tevfik Lav Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

'AK PARTİ'YE İKTİDAR OLMAK YAKIŞIR'

Seçimlerin ardından eksikliklerini konuştuklarını anlatan Arınç, “Biz bu işin neden böyle olduğunu anladık arkadaşlar. Sizde anlamışınızdır. Artık bize düşen bunun gereğini yapmak. Erken seçim ne zaman olacaksa yine tek başımıza iktidar olmaktır. AK Parti'ye iktidar olmak yakışır. Koalisyon ortağı olmak değil. Dolayısı ile önümüzdeki seçimlerde elimizden geleni yapacağız. Eksiklerimizi gidereceğiz. Yanlışlarımızı, hatalarımızı, telafi edeceğiz daha sıkı birbirimize dayanacağız ve inşallah Manisa başta olmak üzere bütün illerden milletvekillerini alacağız. Elbette HDP'nin, barajı açma gayretlerine içeriden ve dışarıdan bu kadar destek olunması AK Parti'yi aşağıya çekmek için bu formüle sıkı sıkıya sarılmalar, CHP'nin de, bizden giden oylar, diğer partilerden de kaçan oylar belirli sebeplerle ona oy verilmesi sureti ile 80 milletvekili kadar çıkaran proje başarılı olmuştur. Tek sözleri ‘seni başkan yaptırmayacağız.' Peki anladık. İkinci sözü yok. Üçüncü sözü yok. Tek amaçları buydu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almışlardı. Onun hedefinde diğer partilerle birleşmişlerdi AK Parti ve Sayın Erdoğan nefreti onlara barajı aştıracak pek çok desteğe sahip kılmıştı.

'BİZİ DÖVECEKSE MİLLET DÖVSÜN KARDEŞİM'

Büyük bir gerçekle karşı karşıya olduklarını kaydeden Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:”Seçimden önce sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından kaçırdığı biz 3 parti hükümet olabiliriz. Olur mu 3 parti hükümet. HDP yok. MHP onun olduğu yerde yok. CHP ikisinde yok. Peki bu ülke hükümetsiz mi kalacak ? Hiçbir koalisyon başarılı olamadı Türkiye'de. Çünkü partiler birbirleriyle çekiştiler, Türkiye'yi yönetemediler, seçimden seçime yuvarlandık, fakirleştik ve yoksullaştık. Biz geldik ve bir daha koalisyon olmadı. Her yerde de koalisyonsuz kim hangi partiyi istiyorsa ona oy versin ama tek bir şartla kendi partisini tek başına iktidara getirsin. Hani böyle de olmadı. Milletin verdiği mesaj şu: ‘AK Parti ben seni çok seviyorum da bazı yaptığın işler var kulağını birazcık çekeyim senin, kendine getireyim' dedi. Ha biraz dozunu fazla kaçırmışım. Biraz kulaklar elimde kaldı diyebilir ama milletin verdiği bir ceza. Ben demiyor muydum bizi dövecekse millet dövsün kardeşim. Başkası fiske atsa razı olmayız ama millet bizi döverse de hiçbir şey demeyiz.

“YUNANİSTAN'A DÖNMEMEK İÇİN AK PARTİ İKTİDARINA MECBURUZ”

Yunanistan'daki mali kriz üzerinden Türkiye'yi konuşan Arınç, “Son sözüm Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da Syriza diye bir sosyalist partiye iktidar yolu açtılar. Syriza'nın başındaki Çipras'ı bir kahraman gibi gördüler. Selahattin Demirtaş'ı, Çipras'a benzettiler. İyi tamam güzel. Medyanın parlatması her gün ondan bahsetmesi güzel. Kıravat da takmıyor. Ateist olduğu için kilise yemini de etmedi. Bunları siz çok beğenmiş olabilirsiniz. Peki bugün Yunanistan ne durumda, Syriza ne işe yaradı ? Borcunu ödeyemiyor, emekliye maaş ödenmiyor. Parlamenterler maaş alamıyor. İşçiler toplu sözleşmede eksi 20'ye imza atıyor. Sokaklarda kuyruklar var. Adalarını satışa çıkardılar. Her şey berbat oldu. Şimdi orası Yunanistan Syriza iktidarda, burası Türkiye ve AK Parti iktidarda. Bugün değerli kardeşlerim 11 milyon emeklinin bayram öncesi maaşını alabilmesi gibi her bayramdan önce yaptığımız güzelliği bu bayramda da yaptık. Katrilyonlarca maaş ödüyoruz. Allah'a hamdolsun. Bu partileri bir araya getirip maazallah 3'ü beraber bir hükümet kurmaya kalksa 3 ay sonra Yunanistan'a döneriz. Yunanistan'a dönmemek için AK Parti iktidarına mecburuz ve mahkumuz. Bu iktidarı halledeceğiz ve inşallah hak edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Ara