Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı iftarı

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı iftarı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 01:24:14

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı iftarı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ey CHP milletin istikrarını merkeze alıyorsan, yarınlarını bundan daha iyi yapma derdin varsa gel oturalım. Ey MHP 78 milyonun yarınlarının daha iyi olması için varsan gel oturalım. Ay yıldızlı bayrağın daha hızlı dalgalanmasını istiyorsan gel paylaşarak büyütelim. Biz paylaşmaktan korkmayız çünkü paylaşmanın zenginlik olduğunu bilen bir medeniyetin mensuplarıyız" dedi.

Müezzinoğlu, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı'nca Tekirdağ Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli Bahçesi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, milletçe huzur içinde bir ramazan yaşandığını söyledi.

Ramazanın sadece insanların fiziksel ve psikolojik sağlığına değil aynı zamanda aile ve toplum sağlığına da çok önemli katkılarının olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "İnanıyorum ki bundan sonraki süreçlerde, özellikle milletimizin İslam'ı sevgi yönüyle, İslam'ı barış yönüyle, İslam'ı kardeşlik yönüyle, İslam'ı paylaşarak zenginleştirme yönüyle yeniden İslam alemine, İslam coğrafyasına ve de insanlığı çok daha zengin, çok daha güzel renkleriyle yansıtacaktır" diye konuştu.

Bugün, Müslümanın Müslümanı katlettiği, Müslümanın Müslümana zulmettiği veya zulmettirildiği, katlettirildiği bir ortamın yaşandığını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Perde arkasından birileri Hacivat'la Karagöz oynatır gibi ne yazık ki Müslümanları birbiriyle çarpıştırıyor. Akan kan ve gözyaşı yine mazlumların, mağdurların, evlatların, çocukların, ailelerin ve eşlerin oluyor. O anlamda bize düşen sorumluluk ve görev, yine İslam'ın en önemli özelliklerinden veya ilkelerinden biri olan kardeşlik duygusunu güçlü hale getirebilirsek, hele hele düşünün şu anda, bir an için 10 saniye içinde bütün Müslüman ülkeler birlik ve beraberlik içinde olabilmeyi başarabilseler, acaba dünyada kan ve gözyaşı olur mu? Acaba birileri Müslümanlarla, İslam dünyasıyla, mazlum ve mağdurlarla bu şekilde kolay oynayabilir mi? Ne yazık ki kardeşlik duygularımızın zayıfladığı ve kardeşliği merkeze alan değil, nefislerimizi merkeze alan, çıkarlarımızı merkeze alan bir anlayışta olduğu için İslam coğrafyası bugün acı içinde, kan ve gözyaşı içinde."

Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 5 hafta geçtiğini ve bu süreçte 78 milyon ülke insanının şapkasını önüne koyarak düşündüğünü anlatarak, "Bizi gören vatandaşlarımız diyor ki 'Şu partiye oy verdim ama yanlış yapmışım, sıkıntıyı hissetmeye başladım, bana bir daha müracaat edin ve ben gerekeni yapayım' ama biz 7 Haziran akşamı milletin verdiği mesajı, samimiyetle analiz ediyoruz. Dedi ki 'Ey AK Parti 13 yıldır iktidardasın, seni kurulduğun günden beri seviyorum, değer veriyorum, kurulduğun günden bugüne hep başımın üstünde taşıdım, 10 defa karşıma geldin on defa da seni rakiplerine karşı galip gelecek sonuçla ödüllendirdim. Evet 10 seçim 10 sıfır.' Biri diyor ki 'Ben Cumhuriyetin kurucusuyum.' Cumhuriyetin kurucusu olman bir şeyi değiştirmez, millet sana ne diyor, 'yerinde say yerinde, sana sorumluluk verecek kadar inanmıyorum, güvenmiyorum.' Biri diyor ki 'Ben 60 yıllık partiyim.' Fark etmez ne üretiyorsun? Bu ülkenin insanına yarınlarına ne umut veriyorsun, hangi projen var, hangi hedefin var?" ifadelerini kullandı.

- "Bunlarda hem kürek hem yürek yok"

Muhalefetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratmaya çalıştığını dile getiren Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Beştepe ile yatıp Beştepe ile kalkıyorlar. Niye? Dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanını yıpratırlarsa onlara belki meydan kalacak. Milletin yüzde 52 ile seçtiği Cumhurbaşkanını yıpratarak kendine meydan arıyorsan, bu millet bunun takdirini sana yüzde 13'ler ile 15'ler ile yapar. Ondan daha çok üreteceksen veya farklı vizyonların varsa meydana gel ama öyle bir vizyonları yok, öyle bir sıkıntıya girecek durumları yok. Öyle bir sıkıntıya girmek hem yürek ister hem kürek ister ama bunlarda hem kürek hem yürek yok. Şimdi bütün bunlara rağmen biz diyoruz ki, ey CHP milletin istikrarını merkeze alıyorsan, yarınlarını bundan daha iyi yapma derdin varsa gel oturalım. Ey MHP 78 milyonun yarınlarının daha iyi olması için varsan gel oturalım. Ay yıldızlı bayrağın daha hızlı dalgalanmasını istiyorsan gel paylaşarak büyütelim. Biz paylaşmaktan korkmayız çünkü paylaşmanın zenginlik olduğunu bilen bir medeniyetin mensuplarıyız."

Müezzinoğlu, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana milletin hak ve hukukunu korumak için yola çıktığına işaret ederek, "AK Parti kurulduğu günden beri, hangi güç odağı karşımıza gelirse gelsin, bu isterse içeriden olsun isterse Pensilvanya'dan olsun hiç fark etmez, biz milletin hak ve hukukunu korumak için yola çıkmışız. 13 yılda bunu nasıl başarmışsak evet 2023'te de bunu yapma derdi, misyonu, vizyonu, projeleri olan bir partiyiz. Bunu hep beraber yapmaktan yanaysanız gelin hep beraber Türkiye'yi büyütelim. Pazartesi sayın Başbakanımız hükümeti kurma görüşmelerine başlayacak, 'ben de bu ipin ucundan tutayım, ben de bu ülkenin sorunlarını çözmeye hazırım' diyorsa CHP biz 'hayırlı olsun' deriz, diyorsa MHP biz 'hayırlı olsun' deriz" şeklinde konuştu.

İftara, Müezzinoğlu'nun eşi Faize Müezzinoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ile partililer katıldı.

Haber Ara