Dolar

32,4943

Euro

34,5899

Altın

2.480,31

Bist

9.567,25

'AK Parti son on günde ne yapmalı?'

Hüseyin Gülerce, seçimlere kısa bir süre kala AK Parti'yi değerlendirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 04:27:02

'AK Parti son on günde ne yapmalı?'

Star Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, bugünkü "AK Parti son on günde ne yapmalı?" başlıklı yazısında 1 Kasım seçimlerine 10 gün kala yapması gerekenleri sıraladı. AK Parti'nin iki şey yapması gerektiği vurgusunu yapan Gülerce, "son on günde muhalefetin savaş stratejisine karşılık AK Parti'nin yapması gereken, istikrarı korumanın önemini anlatmaktır. Bu ülkeye yaptıkları büyük hizmetleri, dünya çapındaki projeleri öne çıkarmaktır..." ifadesini kullandı.

İşte Hüseyin Gülerce'nin yazısından bir bölüm:

1 Kasım seçimleri, özellikle Doğan-Gülen medyasının işbirliğiyle “Erdoğan durdurulmalı, AK Parti'nin tek başına iktidar olması önlenmeli” zemininde bir meydan savaşına dönüştürülmek isteniyor. Eski Türkiye'nin bütün mevzilerinden topyekûn bir saldırı var. Mesele asla Erdoğan-AK Parti meselesi değil. Mesele; Yeni Türkiye'nin önünü kesmek, terörü bitirme iradesini zaafa uğratmaktır.

Seçime on gün kala kanaatimce AK Parti iki şey yapmalıdır.

Bir, diklenmeden dik durarak Batı ekseninden kopmadığımız vurgulanmalıdır. Almanya Başbakanı Merkel'in ziyaretine de yansıyan AB'nin yaklaşımındaki olumlu havayı, abartmadan ama hafife de almadan Türkiye'nin AB üyeliğinin önemini öne çıkartmalıyız. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın KKTC'ye can suyunun verildiği törendeki şu ifadesi, tam da hissiyatıma tercüman oluyor: “Güneydekiler (Rum yönetimi) eğer, ‘Biz de bu sudan istifade etmek istiyoruz' derlerse, Güney'e de biz bunun adını ‘Barış suyu' koyar onlara buradan su veririz. Çünkü bizim için asıl olan insandır, insan.” Başbakan Sayın Davutoğlu'nun ifadeleri de aynı yönde: “Biz diyoruz ki, bu giden su bütün Kıbrıs'a barış, adalet suyu olsun.”

İkincisi, son on günde muhalefetin savaş stratejisine karşılık AK Parti'nin yapması gereken, istikrarı korumanın önemini anlatmaktır. Bu ülkeye yaptıkları büyük hizmetleri, dünya çapındaki projeleri öne çıkarmaktır...

Bakınız dün İstanbul 3. Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetledi: Cumhuriyet tarihinin bu en büyük projesi, hazineye hiçbir yük gelmeden gerçekleşecek. Tamamlandığında, yıllık ortalama 120 bin kişiye istihdam sağlanacak, yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyük havalimanı olacak.

Dört gün önce, Türkiye'nin haberleşme uydusu 4B, Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı. Türksat, daha önce Milli keşif uydusu Göktürk-2 ve haberleşme uydusu 4A'yı uzaya göndermişti. 2019'da ilk yerli uydu 6A'nın fırlatılmasıyla Türkiye, dünyada kendi uydusunu üretebilen 10 ülke arasına girecek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara