Dolar

32,4980

Euro

34,7848

Altın

2.419,99

Bist

9.676,01

AK Parti Siyaset Akademisi kayıtları başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Siyaset Akademisi kayıtlarının yarın başlayacağını duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-16 14:42:43

AK Parti Siyaset Akademisi kayıtları başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Siyaset Akademisi ile ilgili bilgi vermek üzere gazetecilerle bir araya geldi. AK Parti Siyaset Akademisi'nin 'Büyük Güç Türkiye' adıyla bu aydan itibaren tekrar başlatacaklarını ifade eden Hotar, "AK Parti ARGE Başkanlığı, toplumsal sorunları tanımlayıp halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmek ve bunu toplumdan uzak bir şekilde değil, toplumun içerisinde yer alan kişiler, kurumlar ve diğer aktörlerle birlikte yapmayı hedefleyen bir birim olarak kurulmuştur. Bu çerçevede partimizin bilgiye önem vermesi gereği her alanda her tür araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmekteyiz. Bu yoğun ve hızla devam eden çalışmalarımız arasında önceliğe sahip olan Siyaset Akademisi, seçmenlerin partimizle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal, ekonomi, dış politika vb. Alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği Türkiye geneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetidir" diye konuştu.

"Akademi partiye kurumsal bir kimlik kazandırmak amacıyla kurulmuştur"


Siyaset Akademisi'nin AK Parti'ye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulduğunu vurgulayan Hotar, "Uygulamaya başlandıktan sonra her yıl hedefleri ve öncelikleri toplumun dinamiklerine göre kendini yenileyen bir yapıya dönüşmüştür. Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin tüm Türkiye vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir. Bu doğrultuda 2008 Ocak-2013 Haziran tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 50 bini aşkın insan Siyaset Akademisi'nde eğitim görme imkanı bulmuş, katılımcılardan 25 bini eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Akademide uzaktan eğitim modülü de yer alıyor

Hotar, akademiye yönelik şu bilgileri verdi:

"Temmuz 2016'da, 17. dönemi ile 81 ilde başlayacak olan Siyaset Akademimizin yeni hedefi, büyük güç Türkiye için gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartışılacağı, bilgilendirileceği, özellikle dünyadan örneklerle somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatından oluşmaktadır. Dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında yaklaşık 60 alt başlık olarak toplanmıştır. 10 hafta boyunca haftada en az 14 saat ders takip edecek olan katılımcılarımız, Türk siyasetine giriş, siyasal sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl deneyim paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan şahit olma şansını elde edeceklerdir. Hedef 2023 vizyonumuzu daha geniş bir hedef kitle ile paylaşabilmek adına en az iki eğitim başlığında uygulanacak olan uzaktan eğitim modülümüzün de yer aldığı akademimiz, Türkiye'nin en değerli akademisyenleri, siyasileri, kanaat önderleri ve uzmanlarının katkıları ile hazırlanmış ve uygulanacaktır. Siyaset Akademisi'nin uygulanması esnasında hassasiyet gösterdiğimiz konulardan biri de derslere devamlılıktır. Bunun için devamsızlık sınırını yüzde 20 ile sınırlamayı uygun gördük. Dönem sonunda ülke genelinde aynı anda yapılacak olan sınav sonucunda il bazında ilk 3 sıralamasına giren katılımcılarımıza Genel Merkezde Sayın Başbakanımız tarafından başarı belgeleri ve plaketleri verilecektir. Türkiye genelinde birinci olan katılımcımız için ise farklı sürprizlerimiz olacaktır."

"AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli farklılık oluşturacak"

AK Parti Siyaset Akademisi'ne katılmış olmanın bundan sonraki dönemlerde AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli bir farklılık oluşturacağının altını çizen Hotar, "AK Parti ARGE Başkanlığı olarak Siyaset Akademisi ile beraber AK Kütüphanemizde uygulayacağımız yenilikçi projelerimize de devam edeceğiz. 2009 yılında 3 bin 500 bilgi kaynağıyla hizmet vermeye başlayan kütüphane, 2015 yılı sonunda koleksiyondaki bilgi kaynağı sayısını 20 bine ulaştırmıştır. 2016 yılı için projelendirdiğimiz 'Sesli Kütüphane' çalışmalarımız, engelli vatandaşlarımıza da erişim imkanı sağlamak adına çok önem verdiğimiz bir proje olarak hayata geçmek üzeredir. Ayrıca bu sene beşincisi gerçekleştirilecek olan Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü yarışmasının duyurusu tüm üniversitelere yapılmıştır. ARGE Başkanlığı, hem sosyal ve siyaset bilimleri alanında yapılacak bilimsel çalışmaları desteklemek hem de AK Kütüphane'nin tanıtımını yaparak, bilim insanları tarafından kullanılırlığını artırmak amacıyla 'Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü' vermektedir. AK Parti hakkında yurt içinde ve yurt dışında yayınlanan bilimsel makale, tez, kitap ve belgesel türü çalışmalara para ödülü ile birlikte makaleler, ulusal ve uluslararası veritabanlarında indekslenen dergilerde yayımlanması ve tezlerin YÖK ve dengi kurumlarca onaylanması için teşvik edilmektedir" şeklinde konuştu.

Kayıtlar 17 Haziran'dan itibaren başlıyor

"Önümüzdeki dönemde 'yeni Türkiye' vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu en etkin ve dinamik yönetim modelleri ve hükümet sistemleri ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması ve bu doğrultuda gerekli siyasi ve sosyal adımları atmak adına başlatacağımız Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı'na gençlerimizi, kadınlarımızı ve bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz" diyen Hotar şunları kaydetti:

"Programımızın 11 Temmuz'da ilk dersini yine gelenek olduğu üzere Sayın Genel Başkanımız verecektir. İllerimiz bilboard çalışması ve duyurularla yarından itibaren kayıtları almaya başlayacaktır. Programımızın hem öğrenciler açısından devam ettikleri eğitim kurumlarında tamamlayıcı olmak adına hem kendi teşkilat mensupları arasında bir dil ve söylem birliği oluşturmak adına hem de partimizi tam olarak tanımayıp bu programlara katılanların en azından AK Parti'nin geçmişe dayandıracağımız 200 yıllık hikayesini anlamak ve öğrenmek adına çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu programın devamı süresinde gerek katılımcılardan, gerek değerli hocalarımız ve uzmanlardan, gerekse dışarıdan takip eden herkesten her türlü destek ve öneriyi almaya hazırız. Bunların bizi zenginleştireceğini daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz."

Haber Ara