Dolar

32,5674

Euro

34,8837

Altın

2.432,83

Bist

9.645,02

AK Parti'nin Yozgat mitingi

Adalet Bakanı Bozdağ:- 'Bunlar 17 Aralık'tan sonra FETÖ'nün avukatlığını yaptılar. Şimdi de 'kontrollü darbe' iftirası yapıyorlar. Siyasi ayak arıyorsanız, FETÖ'nün avukatlığını yapanlara bakın'- 'Bu karar sandıktan çıkmasın' diye terör örgütleri, Avrupa ülkeleri ayakta. Bunlara ne oluyor. Türk milleti kendi rotasına terör örgütlerine, bazı ülkelere bakarak değil, aklına, vicdanına, tarih

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 15:28:08

AK Parti'nin Yozgat mitingi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bunlar 17 Aralık'tan sonra FETÖ'nün avukatlığını yaptılar. Şimdi de 'kontrollü darbe' iftirası yapıyorlar. Siyasi ayak arıyorsanız, FETÖ'nün avukatlığını yapanlara bakın." dedi.

Bakan Bozdağ, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin AK Parti'nin Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla büyük bir reformun hayata geçirileceğini belirtti.

16 Nisan'ın büyük Türkiye'nin temellerinin atılacağı gün olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bu karar sandıktan çıkmasın diye terör örgütleri, Avrupa ülkeleri ayakta. Bunlara ne oluyor. Türk milleti kendi rotasına terör örgütlerine, bazı ülkelere bakarak değil, aklına, vicdanına, tarihine ve özüne bakarak, karar verecektir." diye konuştu.

Türkiye'ye karşı şer ittifakı oluştuğunu anlatan Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Gittiğimiz yol çok kıymetlidir ama yolda yürüdüğümüz yoldaşlarımız, bu yol kadar önemlidir. Söylediğimiz laf çok önemli ama durduğumuz yer de en az o kadar önemlidir. Şimdi iki yol var önümüzde. Karar sizin. Kimlerle yol arkadaşı olacağınıza siz karar vereceksiniz. Yolun birinde Avrupa'nın bazı ülkeleri, PKK, FETÖ, diğer terör örgütleri var. Diğerinde de AK Parti, MHP, BBP var. Yolda koşanlara bakıyorsunuz. Birinde Kılıçdaroğlu koşuyor. Sağında Apo ve Apocular var. FETÖ ve FETÖ'cüler var. Önünde DEAŞ, arkasında DHKP-C ve HDP var. Diğer yolda ise Tayyip Erdoğan önde koşuyor. Binali Yıldırım yanında, diğer yanında Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici koşuyor. Apo'nun, FETÖ'nün koştuğu yolda mı koşacağız yoksa Tayyip Erdoğan'la koşanlarla mı yola devam edeceğiz?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' açıklamasına da değinen Bakan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Seçim yaklaştıkça, anketler 'Evet'in Üsküdar'ı çoktan geçtiğini gösterdikçe Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarında telaş başladı. 'Darbe, kontrollü darbe' diyor. 'AK Parti'de şu kadar ByLock'çu var' diyor. Seni gidi yalancı seni. 'Hodri meydan' diyoruz. Kim bu ByLock'çular? Televizyonlara, gazetelere ve savcılıklara ver, milletin gözünün içine baka baka iftira yapma. Sen gel de bir de bu dediğini şehitlere ve onların ailesine, gazilere ve Yozgatlılara anlat. Bunları daha önce FETÖ'cüler söyledi. Kılıçdaroğlu'nun iddialarını ispat etmesi gerekir. Adil Öksüz'le ilgili elinde ne varsa ortaya koymazsan, dürüst ve namuslu bir insan değilsin. Eğer bu darbe teşebbüsüyle ilgili elinde bir bilgi var da ortaya koymazsan dürüst ve namuslu bir siyasetçi değilsin. Kılıçdaroğlu ve ekibi, 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'nün savunuculuğuna soyundu. Şimdi FETÖ, darbeye senaryo, tiyatro diyor. Onun avukatlığını yapan da Kılıçdaroğlu. Bunlar 17 Aralık'tan sonra FETÖ'nün avukatlığını yaptılar. Şimdi de 'kontrollü darbe' iftirası yapıyorlar. Siyasi ayak arıyorsanız, FETÖ'nün avukatlığını yapanlara bakın. 'Evet' diyenleri denize dökeceklermiş. Yozgatlıyı denize dökecek var mı? Senin gücün buna yetmez."

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek de 16 Nisan'da Türkiye'nin önemli bir karar vereceğini belirterek, "Öküz altında deve arayanlar var, fitne fesat çıkarmak isteyen çakma siyasetçiler var." dedi.

Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti kurulduğu günden beri Yozgat, bize destek verdi. İnanıyorum ki 16 Nisan'da da desteğiniz devam edecek. Bize verdiğiniz destekler size hizmet olarak döndü. Sizin başınızı öne eğdirecek hiçbir yanlışlığın hiçbir alçaklığın yanında olmadık. Devlet dediğiniz bir araba. Bu arabanın birçok parçası var. Arabanın her bir parçasını da devlet organı olarak düşünün. Ama bu arabanın en önemli parçası motordur. Motor yoksa, araba yerinden kalkamaz. Devlet arabasının motoru hükümettir. Devlet arabasının motoru yağ yakıyor, su kaynatıyor, bizi yolda bırakıyor ve arkadaki yükü çekemiyor. Ya bu motoru rektefiye edeceğiz ya da değiştireceğiz. 16 Nisan'da yapmak istediğimiz şey, devlet arabasının motor sorununu çözmektir. 16 Nisan'da vereceğiz karar, AK Parti'nin ihtiyacı değil, Türkiye'nin ihtiyacıdır."

Büyük devletlerin geleceği önceden görebildiğini vurgulayan Çiçek, "Gelecek için tedbiri bugünden alır. Son 50 yıldan ders alarak 'Evet' demeliyiz. İstikrarı kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bugün millete hizmet edebiliyorsak, 2002'den bu yana gelen istikrarlı hükümetlere borçluyuz. Bu işin teminatı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun kurduğu AK Parti ve Başbakanımız Binali Yıldırım'dır. İstikrarı şahıslara bağlı olmaktan çıkaracağız. Türkiye, yepyeni bir motorla medeniyet yarışına devam edecek. 16 Nisan'da vereceğiniz 'evet' oyları, geleceği aydınlık bir Türkiye'nin, güçlü bir devletin, güçlü bir milletin inşaasına hizmet edecek, destek verecektir." değerlendirmesinde bulundu.




Haber Ara