Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

AK Parti’nin vaatleri kitapçık oldu

AK Parti’nin 1 Kasım seçim vaatleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla gerçekleştirilme periyoduna göre kitapçık haline getirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 17:28:52

AK Parti’nin vaatleri kitapçık oldu

İHA'nın haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 10 Aralık 2014 tarihinde ATO Kongre Merkezi'nde ilan edilen 64. Hükümet'in 2016 yılında gerçekleştireceği vaatler bir bir hayata geçiriliyor. AK Parti'nin 1 Kasım seçim vaatleri, Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla gerçekleştirilme periyoduna göre kitapçık haline getirildi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın katkılarıyla AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Başvuru Klavuzu' adlı kitapçık, vatandaşın hizmetine sunulmak üzere il ve ilçe teşkilatları ile ilgili kurumlara gönderildi.

"HERKES FAYDALANSIN İSTİYORUZ"

AK Parti Sivil toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 1 Kasım seçimleri öncesi Başbakan Davutoğlu'nun kamuoyu ile paylaştığı vaatlerin bir bir hayata geçirildiğini belirterek, bu vaatlerin vatandaşlarla paylaşılması ve daha geniş kitlelerin yapılan düzenlemelerden faydalanmasını sağlamak için kitapçık haline getirildiğini söyledi. Özdağ, "Milletimizin ekonomik ve sosyal refahını en üst seviyeye çıkarma hedefimize doğru ilerlerken, çıkardığımız yeni kanun ve düzenlemelerden, yaptığımız ekonomik ve sosyal reformlardan tüm vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gençlerimiz, çiftçilerimiz, ev hanımlarımız haberdar olsun istiyoruz. Yaptığımız düzenlemelerle ilgili merak edilen tüm soruların cevapları bu kitapçıkta yer alacak. Bundan sonra da belli periyotlarda hazırlayacağımız kitapçıklarla vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

1 AYDA GERÇEKLEŞTİRİLEN VAATLER

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde kamuoyuyla paylaştığı '1 Ayda Gerçekleştirilecek Vaatler' başlığıyla basılan ilk başvuru kılavuzu, 81 ildeki teşkilatlara ve ilgili sivil toplum kuruluşlarına gönderildi. Kitapçıkta yer alan vaatler ise konularına göre şöyle:

"Gençlerimize proje karşılığı 50 bin TL'ye kadar karşılıksız nakdi destek. Gençlere çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20'si oranında destek. Gençlerimize 100 bin lira kredi desteği. Lisans öğrencilerinin 330 TL olan bursunu 400 TL'ye çıkardık. Esnafımıza 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği. Seracıları Tarımsal Sulama Abone Grubu'na dahil ediyoruz. Çiftçiye desteğimiz devam ediyor. Çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi desteğini başlattık. Asgari ücreti bin 300 TL'ye yükselttik. Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine bin 200 TL veriyoruz."

Haber Ara