Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

AK Parti'nin Tunceli mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- 'HDP denen parti maalesef milleti aldattı, meşru siyasetin dışına çıktı. 7 Haziran'da kendilerine milletin verdiği fırsatı kullanamadılar, Kandil'in güdümüne girdiler. Terör örgütleriyle aralarına asla bir mesafe koyamadılar, kaybettiler çünkü halkı aldattılar'- 'Biz Suriye'de mazlumlara kapı açarken kimliğini, inancını, mezhebini sormadık. Asla da sor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 15:28:30

AK Parti'nin Tunceli mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "HDP denen parti maalesef milleti aldattı, meşru siyasetin dışına çıktı. 7 Haziran'da kendilerine milletin verdiği fırsatı kullanamadılar, Kandil'in güdümüne girdiler. Terör örgütleriyle aralarına asla bir mesafe koyamadılar, kaybettiler çünkü halkı aldattılar." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince DSİ İl Müdürlüğü önünde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Her vatandaşın siyaset yoluyla kendini ifade edeceğini belirten Yıldırım, "Bu topraklarda bir daha kardeş kavgasına, Dersim vahşetine, o acılara izin vermeyeceğiz. Dersim'e bu acıları yaşatanları da tarih sorgulayacak." dedi.

Türkiye'nin her köşesine baharın aynı coşku ve heyecanı getireceğini, gönüllerin çiçek açacağını kaydeden Yıldırım, Konya, Yozgat, Sakarya neyse Erzincan, Tunceli, Dersim, Batman'ın da o olduğunu vurguladı. Ayrımcılık yapan hiç kimsenin kendi saflarında yer bulamayacağının altını çizen Yıldırım, "Bu zengin sevgi ve merhamet kültürünün içinde doğan biri olarak söylüyorum, bu toprakların ruhunu iyi bilirim. Bizim hamurumuz beraber karılmıştır. Kim ki bizim birliğimizi bozmaya çalışırsa onun özü bu milletin hamurundan değildir. Asırlar boyu Türkiye'de, bu topraklarda her renk, her kültür, her inançtan hepimiz kardeşçe yaşadık. Buralar daima barışın, birliğin, beraberliğin merkezi oldu." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin zulümden kaçanların barındığı bir yurt olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ortaçağ engizisyonundan can havliyle kaçan Yahudiler bu topraklarda hayat buldu. Hitler faşizminden kaçan bilim adamları Türkiye'de kendilerine yer buldu. Hocalı'da Azeri kardeşlerimiz katliama maruz kalınca onlara kucak açan yine Türkiye oldu. Diktatör Bulgar rejiminin oradaki soydaşlarımıza dünyayı dar ettiği günlerde imdada Türkiye yetişti. Bosna'da yaşanan zulümden kaçan kardeşlerimizin de sığınağı, barınağı Türkiye oldu. Saddam, Halepçe'de Kürtlere zulmettiğinde yüzbinlerce Iraklı Türkiye'ye sığındı. Biz Suriye'de mazlumlara kapı açarken kimliğini, inancını, mezhebini sormadık. Asla da sormayız. Şimdi 3 milyon göçmen kardeşimize bağrımızı açtık, soframızı paylaştık. Ölümden kaçan Ezidi, Kürt, Arap, Türkmen geldi. İnsanlığın gereği neyse onu yaptık. Bu topraklarda asırlarca düşmanlık barınmadı. Irkçılık, ayrımcılık buralarda yeşermedi. Allah'ın izniyle bundan sonra da ülkemizin her köşesi daha huzurlu daha güvenli olacak. 16 Nisan'da bunların kararını birlikte vereceğiz."

- "CHP aynı tas aynı hamam"

Yıldırım'ın "Darbeci, vesayetçi, ayrımcı zihniyeti bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöplüğüne göndermeye var mısınız? Mutlu, özgür, barış dolu bir Türkiye'ye 'evet' diyecek miyiz?" sorusuna, meydanı dolduran kalabalık "evet" diye cevap verdi.

CHP'de değişen bir şey olmadığını söyleyen Yıldırım, "Aynı tas, aynı hamam. Tellağı da aynı, tellak da değişmedi." dedi. Ana muhalefetin, Türkiye'ye vakit kaybettirmek, yapılacak hizmetin önünü kesmek dışında hiçbir şey yapmadığını dile getiren Yıldırım, bugün de Türkiye'nin önünü açacak bu değişime "hayır" demeyi marifet zannettiklerini kaydetti.

"Onları bırakalım kendi haline, biz işimize, önümüze bakalım." diyen Yıldırım, Türkiye için hayali olmayanlara daha fazla zaman ayrılmamasını istedi.

Kabuk bağlayan yaraları kanatanlara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Vatandaşın oyunu alıp Ankara'da vesayet odaklarına, cuntalara ram olanlara siyasetin miadı doluyor. Türkiye'nin, Tunceli'nin, Batman'ın yani sizin iradeniz bundan böyle 16 Nisan değişikliğiyle beraber yönetime yansıyacak." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 2002'den bu tarafa milli iradeyi üstün kılmak için mücadele verdiklerini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanını seçtirmediler, yılmadık, mücadele ettik. Elektronik muhtıra verdiler, muhtıralarını aynen kendilerine iade ettik. Yetmedi, 17-25 Aralık, Gezi olayları ve nihayet asker kılığına girmiş teröristler, FETÖ'cüler 15 Temmuz'da darbe yapmaya kalktılar. Milletin üzerine silahlarla, tanklarla, toplarla, uçaklarla, helikopterlerle saldırdılar. Ama benim milletim, eline ay yıldızlı bayrağı alıp meydanlara inen bu aziz millet, alçaklara gereken dersi verdi. Demokrasiyi kurtardı, darbecileri yendi." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu değişiklikle terörün kökünü kazıyacağız"

Kalabalıktan gelen "Dik dur eğilme" tezahüratları üzerine Yıldırım, "Gençler, zerre kadar endişeniz olmasın biz sadece Yaradan'ın huzurunda eğiliriz, başka hiçkimsenin önünde eğilmeyiz." dedi.

Devletin pek çok reforma imza attığını anımsatan Yıldırım, Türk-Kürt ayrımını ortadan kaldırdıklarını söyledi. İsteyenin Kürtçe konuşup Kürtçe yayın yapabileceğine işaret eden Yıldırım, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleri ile Kürt enstitülerinin açıldığını anımsattı.

Yıldırım, 16 Nisan'da ülkenin geleceği için tarihi bir gün yaşanacağına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"O gün inşallah gür bir şekilde 'evet' diyeceğiz. Büyük Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar aralayacağız. Bu bir zihniyet değişimidir. Millete hizmetin önündeki engelleri kaldırma hareketidir. Yıllardır bu bölgeler, terör bahane edilerek hep geri bırakıldı. Bu değişiklikle birlikte inşallah bu bölgelerde artık terörün kökünü kazıyacağız. Buna ahdettik, yemin ettik. Milletimizi bu beladan kurtaracağız. Selahaddin Eyyubi, Ahmed-i Hani, Şerafettin Elçi havaalanlarını yaptık, hizmete verdik. Alevi kültürünün önemli kanaat önderleri Hacı Bektaş-ı Veli adını üniversiteye verdik. Türkiye'de vatandaşımızın yüzünü güldürecek, onur duyacağı geçmişi ne varsa yasaktı. Tunceli bundan sonra yapılacak eserlerle daha güzel bir geleceğe yürüyecek. 80 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz. Hiçbir odak, hiçbir terör örgütü, bu kazanımlarımıza zarar veremeyecek. Demokrasiye karşı yapılan girişimlerle, terörle mücadelede vatandaşımız bizimle beraber."

- "Her yerde vatandaşlarımız bizi bağrına bastı"

Yıldırım, kısa bir süre önce İstanbul'da Doğu ve Güneydoğu'yu temsilen kanaat önderleri, din adamları ve iş adamlarıyla bir araya geldiğini, onların güçlü ve kararlı bir şekilde terörün karşısında olduklarını gördüğünü ve bundan mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Türkiye'de hiç kimsenin acı ve ayrışma istemediğini belirten Yıldırım, "Muş, Bingöl, Iğdır, Tunceli ve Elazığ'da, gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız bizi bağrına bastı, meydanların coşkusu, kararlılığı bizi çok mutlu etti. Bugün de sizler bizi samimi bir şekilde karşıladınız." dedi.

Terörle, milletin huzuru, güveni için canla başla mücadele edildiğini aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu mücadelede hep yanımızda durdunuz, Allah sizden razı olsun. Teröre, teröristlere asla geçit vermeyeceğiz. HDP denen parti maalesef milleti aldattı, meşru siyasetin dışına çıktı. 7 Haziran'da kendilerine milletin verdiği fırsatı kullanamadılar, Kandil'in güdümüne girdiler. Terör örgütleriyle aralarına asla bir mesafe koyamadılar, kaybettiler çünkü halkı aldattılar. Bölge insanın bedel ödemesine, kaybetmesine biz izin vermeyeceğiz. Siz kazanacaksınız, Türkiye kazanacak. Türkiye'yi ağırlıklarından kurtardıkça, bu ülkenin her köşesi adım adım kalkınacak, devlet bütün imkanlarıyla vatandaşının yanında olacak, destek verecek, önünü açacak. Bu zamana kadar yaptığımız her işi milletimiz için yaptık, milletimizle, sizlerle birlikte yaptık. Bu başarı, sizin başarınızdır."

- Tunceli'ye yapılan yatırımlar

Yıldırım, 24 Ocak'ta Tunceli'nin de içinde bulunduğu 23 ili cazibe merkezi ilan ettiklerini anımsatarak, bunun daha fazla iş imkanı açılması, daha fazla insanın aş, iş sahibi olması, Türkiye'nin ve bölgenin kazanması anlamına geldiğini vurguladı.

Cazibe merkezi ilan edilen 23 il için bir ay içerisinde 100 milyar liralık yatırım teklifi geldiğini aktaran Yıldırım, "400 binden fazla istihdam imkanı geldi, inşallah kısa sürede bu yatırımlar harekete geçecek. Tunceli de bundan nasibini alacak. Bunlar içerisinde Tunceli'ye 200 milyonluk bir yatırım talebi var. Siz biliyorsunuz, AK Parti söz verdi mi yapar." diye konuştu.

Tunceli'ye son 15 yılda 3 milyar 200 milyon liralık yatırım yaptıklarına dikkati çeken Yıldırım, kentin eğitimde ilk sıraları yakaladığını, 2008 yılında kentte üniversite açıldığını ifade etti.

Tunceli'de sadece bir olan ambulans sayısının bugün 28'e yükseldiğini söyleyen Yıldırım, "2002 yılına kadar bölünmüş yol nedir bilen yoktu. Biz 43 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük, milleti birleştirdik." ifadelerini kullandı.

Hizmetlerin artarak devam edeceğini ifade eden Yıldırım, Tunceli'ye ve Çemişgezek ile Pertek ilçelerine doğalgaz geleceğini söyledi.

Yıldırım, "Diyorlar ki 'Bu anayasa Tayyip Erdoğan için yapılıyor.' Külliyen yalan. Diyoruz ki 'Bu anayasa değişikliği Erdoğan için değil her doğan içindir.' Söz milletin, karar milletin." dedi.

- Notlar

Mitingin yapıldığı DSİ İl Müdürlüğü önüne "Sayın Başbakanımız, ilimize hoş geldiniz", "Dersim de evet dedi dersiniz" ve "Yeni Türkiye için evet" pankartları asıldı.

Başbakan Yıldırım'a Tunceli programında Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.

(Bitti)

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara