Dolar

32,6439

Euro

34,8421

Altın

2.511,79

Bist

9.524,59

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı kim oldu?

Binali Yıldırım'ın aday olmadığını açıklamasından sonra gözler parti yönetimine çevrilmişti. AK Parti yönetiminden açıklama geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-19 17:55:53

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı kim oldu?

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u bu göreve tekrar aday olarak göstereceklerini açıkladı. AK Parti tarafından yeniden aday gösterilen Mustafa Şentop, "Hayırlı olsun, Cenab-ı Hak mahçup etmesin" dedi.

Aday gösterilen Mustafa Şentop şunları ifade etti:

"Meclis Başkanlığı Başkanlık Divanı ve partilerin grup yönetimleri ile ilgili tespitler seçimler yapılıyor. 12 Temmuz'da Meclis Başkanlığı seçimi yapılmıştı. 12 Temmuz'da ilk dönem tamamlanmış olacak, 27. yasama dönemi içerisinde. İç tüzüğe göre 10 gün önce süreç başlıyor. 5 gün adaylık, 5 günlük seçim süreci. Bu konuyla ilgili değerlendirmeler, istişareler yapıldı.

Milletvekili arkadaşlarımızın değerlendirmeleri neticesinde tekrar adaylık konusu netleşmiş oldu. Hayırlı olsun, Cenab-ı Hak mahçup etmesin. Yaklaşık 1 saat kadar önce sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettim. Esas gündem Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgiliydi. Benim 24 Şubat 2019'daki seçimde de bana MHP milletvekilleri destek vermişlerdi. Hem teşekkürlerimi ifade ettim hem de yeni dönemde destek konusunda kendileriyle görüştük. Kendileri olumlu yaklaştıklarını ifade ettiler."

Haber Ara