Dolar

32,5065

Euro

34,9070

Altın

2.425,83

Bist

9.722,09

'AK Parti’nin öncelikleri...'

Abdülkadir Selvi, seçim sonrası AK Parti'nin planlarını ve muhalefeti ele aldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 09:02:28

'AK Parti’nin öncelikleri...'

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü "AK Parti'nin öncelikleri, muhalefetin sorunu" başlıklı yazısında 1 Kasım seçimleri sonrası AK Parti'nin öncelik vereceği konuları ve muhalefetin son durumuyla ilgili yorumlarda bulundu. AK Parti vakit kaybetmeden kolları sıvadı. Ama seçimlerde hezimete uğrayan muhalefet, kılını kıpırdatmıyor, ifadesini kullanan Selvi, "milletimiz muhalefete, koalisyon hükümetleri yoluyla ülkeyi yönetme görevi vermişti. Muhalefet seçmenin verdiği mesajı doğru okuyamadı. Halkımız Türkiye'nin CHP, MHP ve HDP'nin eline kalırsa, siyasi istikrarsızlık ve terör girdabına sürükleneceğinden endişe etti. AK Parti ise seçmenin verdiği uyarıyı dikkate aldı" dedi.

İşte Abdülkadir Selvi'nin yazısından bir bölüm:

1 Kasım'da seçimler yapıldı. Yeni bir iklim oluştu. Başbakan'ın kucaklayıcı üslubu, mütevazı tavrı topluma ilaç gibi geldi.

“Koalisyon hükümeti kurulamazsa; Türkiye yönetilemez” diyenler yine hüsrana uğradı. 1 Kasım'a göre daha mutlu, geleceğe güvenle bakan, huzurlu bir Türkiye tablosu oluştu.

AK Parti'nin seçim zaferinin ortaya çıktığı anda, başarıdan dolayı kibirlenmeyen tam aksine, “Hamd makamındayız” diyen şükreden bir Başbakan vardı.

“Bu seçimlerin kaybedeni yoktur. Kazananı vardır. Kazanan; 77 milyon halkımızdır” dedi.

Bu tevazu ve kucaklayıcı üslubu nedeniyle millet Davutoğlu'na güvendi ve tek başına iktidara getirdi. Yüzde 13, yüzde 16 aldığı halde afrasından, tafrasından geçilmeyen Bahçeli ve Demirtaş'ı ise sandığa gömdü.

AK Parti seçim kazandı ama zafer sarhoşu olmadı. Anayasal takvim dikkate alınarak ama bir an önce hükümet kurulması için çalışmalara başlanacak. “Hükümet programı” ve “Acil Eylem Planı” için bugün yapılacak toplantıda start verilecek.
İki ana eksene oturacak.

1-Reformlar

2-Güçlü bir ekonomi programı.

Bunun için “Seçim beyannamesi” esas alınacak.

AK Parti vakit kaybetmeden kolları sıvadı. Ama seçimlerde hezimete uğrayan muhalefet, kılını kıpırdatmıyor.

18 yıldır MHP Genel Başkanlığı görevini yürüten Devlet Bahçeli şimdiye kadar girdiği 12 seçimi kaybetmiş. Devlet Bahçeli 80 milletvekili ile koalisyona giremezken, koltuğunu devraldığı Alparslan Türkeş, 3 milletvekili ile MC hükümetinde iki bakanlık almış, kendisi de Başbakan Yardımcısı olmuştu. Türkeş 3 milletvekili ile 2 bakanlık aldı, Bahçeli 80 milletvekili ile kabineye girmedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise uzun sayılmayacak Genel Başkanlık döneminde girdiği 7 seçimin yedisini de kaybetti.

Muhalefet liderlerinin kazandığı tek bir seçimi bulsam dişimi kıracağım.

1 Kasım seçimlerinde AK Parti sadece 3 yerde milletvekili çıkaramadı. Oysa CHP 35, MHP ve HDP 57 ilde milletvekili çıkaramadı.
Türk siyasetinde 30-40 yıla damgasını vuran Demirel ve Ecevit'in girdikleri seçimleri, Türkeş'in koalisyon hükümetleri konusundaki tavrını inceledim.

Demirel, AP Genel Başkanı seçildiği 28 Kasım 1964 yılından Cumhurbaşkanı seçildiği 17 Nisan 1993 tarihine kadar geçen 28 yıllık aktif siyasi yaşamında darbe dönemleri hariç 6 genel 1 ara seçime girmiş. Dördünü kazanmış, üçünü kaybetmiş. 10,5 yıl Başbakanlık yapmış. 7 yıllık Cumhurbaşkanlığını ise saymıyorum. Demirel uzun siyasi yaşamında 4 yerel seçime girip üçünü kaybetmiş, birini kazanmış. Böylece 28 yıl içinde 5 seçim kazanıp 5 seçimde ise ikinci olmuş.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara