Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Ak Parti'nin 'Anayasa değişiklik metni' değişiyor'

AK Parti milletvekillerinin oybirliğiyle TBMM’ye sunduğu dokunulmazlığı kaldıran Anayasa değişiklik metninin değişeceği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-26 11:51:00

'Ak Parti'nin 'Anayasa değişiklik metni' değişiyor'

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşesinde Anayasa değişiklik metninin değişeceğini yazdı.

Anayasa Mahkemesi'nin 54. kuruluş yıldönümü törenleri sırasında öğrendiği bir bilgiyi köşesine taşıyan Sarıkaya, Anayasa Komisyonu'nun teklifi geçen hafta görüşecekğini fakat gündem yoğunluğu gerekçesiyle yarına (27 Nisna'a) ertelendiğini hatırlattı.

Tören salonundan çıkarken birinin kulağına, “Dokunulmazlık metninde değişiklik olacak” diye fısıldadığını belirten Sarıkaya, "soluğu biraz ileride duran Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un yanında aldığını" yazdı.

Şentop'a edindiği bilgiyi soran Sarıkaya, “Evet metinde değişiklik yapacağız. Ancak, özüne etki yapmaz. Birkaç cümlesinde sorun gördük, değiştirme kararı aldık" cevabını aldığını belirtti.

Şentop'un nelerin değişeceği konusuna girmek istemediğini söyeyen Sarıkaya, yine de "milletvekillerinin, 'dokunulmazlığı kaldırılanlar gözaltına alınamaz, ama soruşturulur' yönünde bir cümlenin eklenmesi talebinin metinde yer almayacağını" belirttiğini aktardı.

Şentop, konu iel iglili yazısına şu şekilde devam etti:

Öğrendiğime göre değişiklikten biri, “yürürlük tarihi” ile ilgili olacak. Çünkü metin, “Yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer” diyor. Oysa 367 altında kalması veya Cumhurbaşkanı'nın götürmesi halinde referandum sonucu belirleyici olur. Görünen o ki değişiklik bununla sınırlı kalmayacak, başka da yapılacak. Komisyonda en çok tartışma da “Anayasa'nın asıl maddesi, geçici bir maddeyle bir süreliğine de olsa nasıl askıya alınır? Yarın da 4. madde askıya alınırsa kim ne diyebilir?” sorusunda yoğunlaşacak.

Haber Ara