Dolar

32,5037

Euro

34,5737

Altın

2.500,80

Bist

9.548,09

AK Parti’nin acı günü

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü vefat etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 08:32:06

AK Parti’nin acı günü

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü kanser nedeniyle yatarak tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 46 yaşında yaşamını yitirdi. AK Parti Giresun İl Başkan Vekili Kenan Tatlı, yaptığı açıklamada, Tütüncü'nün cenazesinin, bugün öğle vakti merkez Hacı Miktad Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık'ta defnedileceğini söyledi. Tatlı, “Rabb'im mekanını cennet eylesin” dedi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dava arkadaşım, can dostum, kardeşim, Giresun İl Başkanımız Hasan Ali Tütüncü Hakk'ın rahmetine kavuştu. Rabb'im mekanını cennet eylesin” ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN DA KATILACAK

Vefat eden AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü'nün cenazesi dün akşam saatlerinde Giresun'a getirildi. Tütüncü'nün naaşı, Ordu-Giresun Havalimanında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Cenaze buradan alınarak konvoy eşliğinde Giresun merkezdeki Çıtlakkale Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada Tütüncü'nün eşi Emine, çocukları Kübra ve Hüseyin Kağan ile annesi Ayşe Tütüncü gözyaşı döktü. Evin önüne kurulan çadırda Tütüncü'nün yakınları ve Bakan Canikli taziyeleri kabul etti. Öte yandan AK Parti Giresun İl Başkanlığı Başbakan Binali Yıldırım'ın da, Tütüncü'nün cenazesine katılacağını açıkladı.

2 ÇOCUK BABASIYDI

1 Ocak 1971 Giresun merkez doğumlu olan Tütüncü, Giresun Üniversitesi Makine bölümü mezunuydu. Kurulduğundan bu yana AK Parti üyesi olan Tütüncü, 2006-2014 yıllarında çeşitli dönemlerde İl Başkan Yardımcılığı ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 2007-2009 yıllarında Belediye Meclis üyeliği ve 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde yeniden Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. 14 Şubat 2015 tarihinde ise tek liste ile Giresun İl Başkanı seçildi. Kurumsal bir firmanın işletmecisi olarak ticaretle uğraşan Tütüncü, evli ve 2 çocuk babasıydı.

CANİKLİ TAZİYE EVİNDE

Tütüncü'nün cenazesinin Ordu-Giresun havalimanında karşılanması ve evine götürülmesine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de katıldı. Canikli daha sonra Tütüncü'nün evin önüne kurulan çadırda yakınlarıyla beraber taziyeleri kabul etti.

1444

Haber Ara