Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AK Parti MYK'da kavga iddiası

FETÖ'nün kilit isimlerinden Tümgeneral Mehmet Dişli'nin AK Parti'nin önemli isimlerinden Şaban Dişli'nin kardeşi olması bazı AK Partilileri huzursuz etti. Önceki gün toplanan AK Parti MKYK’da bu yüzden bir kavga yaşandığı iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-15 11:04:00

AK Parti MYK'da kavga iddiası

Geçtiğimiz ay yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle asker kardeşi tutuklanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin istifasının istendiği iddia edildi.

Önceki gün toplanan MKYK'da bazı üyeler Şaban Dişli'ye “gereğini yap” dediği, Dişli de bu sözler üzerine toplantı salonunu terk ettiği iddia edildi.

YILDIRIM DİŞLİ'YE SAHİP ÇIKTI

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım, “Bir genel başkan yardımcımızın kardeşi asker de tutuklandı. Şimdi onun hesabını bundan sormamız doğru birşey değil” diyerek Şaban Dişli'ye sahip çıktı.

ERDOĞAN'A İNTİHAR EDERİM DEMİŞ

Yine iddialara göre AK Parti kulislerinde, 15 Temmuz'dan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kardeşi Mehmet Dişli'nin Cemaatçi olduğuna ilişkin bir istihbarat notunun gittiği, bunun üzerine Erdoğan'ın Dişli'yi yanına çağırdığı ve bu istihbaratın doğru olup olmadığını sorduğu konuşuluyor. Dişli'nin de Erdoğan'a “Böyle bir şey söz konusu olamaz. Olursa intihar ederim” dediği belirtiliyor.

Haber Ara