Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

AK Parti MKYK üyesi Yazıcı:

AK Parti MKYK üyesi Yazıcı:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 14:03:59

AK Parti MKYK üyesi Yazıcı:
AK Parti MKYK üyesi Hayati Yazıcı, "Milletin vekili milletten emir alır, başka yerden talimat almaz. Bunlar nereden alıyor? Kandil'den alırlar, adadan alırlar, Avrupa ayaklarından alırlar" dedi.

Rize'nin Hemşin ilçesinde partililerle bir araya gelen Yazıcı, Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar'ı makamında ziyaret ederek, vatandaşlarla da sohbet etti.

Hayati Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, milletin kararına saygı duyduklarını, 7 Haziran seçimlerinde milletin verdiği mesajı çok net anladıklarını ifade etti.

Koalisyon görüşmelerini HDP dışında bütün partilerle yürüttüklerini belirten Yazıcı, "HDP ile koalisyon kurmamız mümkün olabilir mi? Bakın, milletin vekili bir yerden emir alır. İsmi üzerinde. Milletin vekili milletten emir alır, başka yerden talimat almaz. Bunlar nereden alıyor? Kandil'den alırlar, adadan alırlar, Avrupa ayaklarından alırlar. Böyle bir şey olmaz" diye konuştu.

Hayati Yazıcı, MHP ile koalisyon görüşmelerinde bulunduklarını, 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk seçim tarihini veren liderin Devlet Bahçeli olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"15 Kasım olarak açıkladı. O günden sonra başka bir şey söylemedi. 'Nuh' dedi, 'Peygamber' demedi. Hz. Nuh, biz biliriz ki peygamberdir. Öyle bir yere saplandı kaldı. Mümkünü olmadı. CHP ile her koalisyon söz konusu olduğunda CHP hep şunu söylemiş; 'Bir koalisyon hükümeti kurulması gerekir. Kurulacak hükümetin ismi restorasyon hükümeti olacak'. Yani 13 yılda AK Parti hükümeti Türkiye'yi harabeye dönüştürmüş, Türkiye hasarlı. Beyefendi AK Parti ile hükümet kuracak, restore edecek. Ne demek biliyor musunuz? 'Koalisyon kursak bile ben koalisyon içerisinde muhalefetim'. Böyle bir şey olabilir mi?"

1 Kasım seçimlerinin çok büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bu seçim Türkiye'nin 4 yılını kapsayacak bir hükümeti, Parlamento'yu belirleme seçimi değildir. Bizim hayallerimiz var ülkemizle ilgili. Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı, 2023 hedeflerimiz var. Biz öyle 4 yılla ilgili bir program yapmayız. Hayaliniz, vizyonunuz olacak. Hayaliniz yoksa, vizyonunuz yok zaten. 2053 hedeflerimiz var. Anadolu'ya atalarımızın gelişiyle ilgili 2071 hedeflerimiz var. 1 Kasım'da yapılacak seçim, Türkiye'nin 2023 hedeflerine zemin teşkil edecek" şeklinde konuştu.

Türk milletinin 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'yi tek başına iktidara taşıyacak enerji ve sinerjiyi hayata geçireceğini belirten Hayati Yazıcı, ülke kaynaklarının heba edilmesine milletin izin vermeyeceğini de söyledi.

Yazıcı, daha sonra Hemşin ve Pazar ilçelerinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Haber Ara