Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

AK Parti MKYK Üyesi Soylu:

AK Parti MKYK Üyesi Soylu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 21:16:38

AK Parti MKYK Üyesi Soylu:
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Son 4 ay içinde ülkemizde kimin elini taşın altına koyduğunu, kimin elini taşın altına koymadığını, kimin memleket meselesi olarak bu meseleleri gördüğünü, kimin ise kısır siyasi çekişmeler olarak gördüğünü hep beraber gördük" dedi.

Soylu, Hayrat ilçesine bağlı Balaban Mahallesi'nde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçiminin ardından yaşananları değerlendirerek, "Seçimlerden hemen sonra, Türkiye tek başına iktidarı kaybedince 'terörle veya terör bataklığına çekerek Türkiye'yi bir sıkıntıyla karşı karşıya bırakalım ve Türkiye rahat karar alamaz, rahat yönetilemez, rahat geleceğe bakamaz bir ülke haline gelebilsin' istediler. Son 4 ay içinde ülkemizde kimin elini taşın altına koyduğunu, kimin elini taşın altına koymadığını, kimin memleket meselesi olarak bu meseleleri gördüğünü, kimin ise kısır siyasi çekişmeler olarak gördüğünü hep beraber gördük" diye konuştu.

"Bugün, özellikle terörü Türkiye'nin başına musallat ederek Türkiye'ye bir ders vermeye çalışıyorlar" ifadesini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Diyorlar ki 'biz Suriye'nin kuzeyinde bir devletçik kuracaktık, siz buna müsaade etmediğinizi ilan ediyorsunuz.' Diyorlar ki 'bu enerji geçiş yolu güzergahını biz istediğimiz gibi tasnif edecektik, siz buna müsaade etmiyorsunuz. O zaman elimizdeki maşa PKK'yı devreye sokarız ve Türkiye'nin canını acıtırız', söyledikleri bu. Onlar zannettiler ki Türkiye, eski Türkiye.

Türkiye kendi adına, yaklaşık iki aydan beri hem etrafımızdaki coğrafyaya, orada bize sormadan, bizim dışımızda ameliyat yapmak isteyenlere hem de içimizde bize zarar vermek isteyenlere gücünü, 13 yılda nereden nereye geldiğini çok net bir şekilde ifade eden ve bunda da kararlılık ortaya koyan bir davranış sergilemektedir. Bırakın terörist bırakmayı, bırakın Türkiye'ye zarar verebilecek hamle ortaya koymayı, bu kararlılığımız öyle devam edecek ki ve bu kararlılığımız terörün başını ezmek için öyle bir noktaya gelecek ki PKK'nın adını bile bundan sonra hiç kimse anmayacak hiç kimse söylemeyecek. Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu konudaki kararlılık devletin kararlılığıdır."

Soylu, kendilerine, "siz PKK'ya yüz verdiniz" diye kızıldığını söyleyerek, "Biz PKK'ya yüz vermedik. Biz sadece vatandaşımızın orada bir takım eksikliklerden dolayı PKK'nın oluşturacağı baskılardan etkilenmesini önlemek, Türkiye'de insanlarımızın istismar edilmelerini önlemek için demokrasiye yüklendik. Başka bir şey yapmadık ve doğru bir iş yaptık" dedi.

- "Bunların siyaseti ancak yedi adım gider"

Süleyman Soylu, konuşmasına şu sözlerle sürdürdü:

"Selahattin Demirtaş, terör örgütünün desteklediği partinin eş başkanı niye ikide bir şunu söylüyor, 'katil devlet', 'seri katil devlet.' Niye bunu söylüyor? Çünkü kafalarındaki hesap, 'acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu demokrasi yükseltmesinden istifade eder, Türkiye'yi demokrasiden dolayı attığı adımlarla ilgili mahcup eder, mahkum eder, kendimize ait özerk bir yapı kurabilir miyiz?' Kendimize ait bağımsız bir devlet kurabilir miyiz?' İşte bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti göstermiştir ki 'özerk yapı' sözünü kim ortaya koymuşsa bugün tutuklanmış ve içeri atılmıştır. Gereğini Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletimiz, yargımız, irademiz ortaya koymuş ve getirmiştir. Kimsenin endişesi olmasın."

Vatandaşlara, "Rusya'nın Suriye'de ne işi var" sorusunu yönelten Soylu, "Dün Esad'ın yanına gidenler, ondan Türkiye'ye karşı aman dileyenler acaba bugün Rusya'nın Suriye'de ne işi olduğunu Türkiye'yi eleştirirken akıllarına geliyor mu? Elbetteki akıllarına gelmiyor. Neden? Maalesef bugün bizim siyasetimiz taşıma akılla hele muhalefet siyasetimiz taşıma akılla siyaset yapan bir anlayışa sahiptir. Öyle derler ya sokma akıl kaç gün gider, yedi adım gider. Bunların siyaseti ancak yedi adım gider" ifadelerini kullandı.

Soylu, Suriye'nin, sadece Suriye olmadığını dile getirerek, "Suriye Akdeniz, Suriye enerji geçiş güzergahı, Suriye yeni pazarlara gidecek en önemli yollar ve Suriye bir taraftan Türkiye'nin kısıtlanması. 'Ben Türkiye'yi kendi sınırlarının dışında hiç hareket ettirmeyeyim, Türkiye sünepe bir ülke olsun ve ben Türkiye'yi terör, ekonomi gibi iç problemleriyle uğraştırayım, etrafındaki meseleleri istediğim gibi yöneteyim.' 7 Haziran'dan bugüne kadar bunların tamamını gördük " diye konuştu.

Haber Ara