Dolar

32,4945

Euro

34,7743

Altın

2.488,28

Bist

9.524,59

AK Parti Milletvekilleri Toplantısı

AK Parti Milletvekilleri Toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 16:57:27

AK Parti Milletvekilleri Toplantısı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım bizim kararlılığımızın millet iradesiyle verilmiş nişanesi oldu. Bütün bu süreçlerden geçerek 1 Kasım'da yeniden destan yazdık. Öyle siyasi hareketler vardır ki kaderleri ülkelerin kaderleriyle aynı anda, aynı istikamet üzerinde yürür. Bu hareket içinde olanlar ülkenin kaderleriyle bütünleşmiş olmanın sorumluluğunu taşımalılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve aziz milletin kaderini kendi kaderiyle bütünleştiren AK Parti kadroları bu dirayet, inanç ve kararı hep gösterdiler. İnanıyorum ki bundan sonra da sizlerle birlikte göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlenen 26. Dönem Milletvekilleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 23. dönem milletvekillerinin görevlerine anayasa referandumu ile çok iyi bir başlangıç yaptığını ancak arkasından hemen parti kapatma davasıyla partinin üzerine gelindiğini söyledi.

"Tüm çabalara rağmen AK Parti'nin planlarını bozamadılar. Cesaretimizi kıramadılar. Bizi millete hizmet yolundan alıkoyamadılar, alıkoyamazlar, alıkoyamayacaklar" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yandan terörle mücadele dikkatle sürdürülürken bir yandan bu topraklarda kardeşliği yeniden güçlü bir şekilde tesis etmek için milli birlik ve kardeşlik projesini devreye soktuk. Bu süreçte kısa zamanda çok olumlu yol aldık ve akan kanı durdurduk. 2008 yılının son aylarından itibaren bütün dünyada ağır bir ekonomik kriz yaşandı. Türkiye hala etkilerini gösteren bu ekonomik krizi, 23. Dönem milletvekillerimiz ve o dönem hükümetlerinin çabalarıyla aştı. Cumhurbaşkanımızın tabiriyle 'ekonomik kriz Türkiye'ye teğet değip geçti.' Milletin duasıyla hareket edenler bütün krizler karşısında dimdik dururlar, ekonomik ve siyasi krizleri çözme iradesini gösterirler. Dünyanın dev ekonomilerinin ağır sarsıntılar ve iflaslar yaşadığı dönemde Türkiye krizden büyük bir hasar almadan çıktı."

Davutoğlu, küresel kriz şartlarının ülkeye yansıyan bir takım olumsuzlukları nedeniyle 29 Mart 2009 seçimlerinde AK Parti'nin oylarından bir düşüş yaşadığını, oyların yüzde 40'ın altına düşmesinin ardından AK Parti hareketinin inişe geçtiğini söyleyenlerin olduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin gücünü nereden aldığını bilmeyenlerin bu hisse kapıldıklarını anlatan Davutoğlu, "Biz millete hizmet için yola çıkanların asla yenilmeyeceğini biliyorduk ve yenilmedik. Daha dik bir şekilde 2011 seçimlerine doğru her türlü tedbiri alarak yolumuza devam ettik. 2010 yılındaki referandumun ardından 2011 seçimlerinde bir siyasi partinin Türk siyasi tarihinde alabileceği en büyük oy oranını alarak iktidarımızı perçinledik. Buradan 24. Dönem milletvekillerimize de saygılarımızı hürmetlerimizi sunuyoruz. 24. Yasama Dönemi büyük bir güçle başlayan bir dönem oldu. Bu dönem ustalık döneminin başladığı tarih oldu. AK Parti 24. Yasama Dönemi'nin misyonunu 'yeni Türkiye'yi inşa' olarak belirledi. Milletten aldığımız destekle eski vesayetçi Türkiye yerine demokratik yeni Türkiye'yi inşa etmek için kararlılıkla yolumuza devam ettik. Bu hedef doğrultusunda bir yandan Türkiye'yi peş peşe büyük projelerle buluşturup bir yandan da kardeşliğimizi tesis etmek ve toplumsal barışı tahkim etmek üzere yolumuza devam ettik" diye konuştu.

Davutoğlu, 2013 Mayıs ayından itibaren Gezi Parkı odaklı olaylar ve 17-25 Aralık darbe girişimleri başta olmak üzere bir takım vesayetçi komplolarla karşı karşıya kaldıklarını aktardı.

Bütün bu komplolara karşı da dimdik durduklarını vurgulayan Davutoğlu, "O zaman başbakan olarak görev yapan Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, AK Partililerin sağlam duruşu ve milletin duasıyla bütün bu girişimler boşa çıkarıldı. Yolumuza, ilkelerimizden hiçbir şekilde taviz vermeden devam ettik. Bütün bu olumsuzlukların ardından yapılan 30 Mart seçimleri adeta bir seçim zaferi oldu. Bütün bu badirelerin atlatılmasında başrolü oynayan Sayın Cumhurbaşkanımızı, o zaman cumhurbaşkanlığı makamına gönderdiğimiz seçimler, başlı başına bir dönüm noktası" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, 24 Ağustos 2014'te yapılan olağanüstü kongrenin bir nöbet değişimine sahne olduğunu, ilk günden bu yana partinin başında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makamına kendisinin layık görülerek büyük bir onur yaşatıldığını bildirdi.

Böylesine önemli bir nöbet değişiminin en ufak bir sarsıntı olmadan suhuletle yaşandığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu Türk demokrasi tarihine geçen önemli bir nöbet değişimiydi. Üzerimizdeki ağır sorumluluğun farkında olarak kolları sıvadık, çalışmalara başladık. Ancak bizim milletimizle bütünleşerek ülkemizi büyütme çabamızı engelleyemeye çalışanlar da boş durmadılar. Terör odakları Kobani bahane edilerek yapılan o olaylarla yine harekete geçtiler. Bu ülkenin birliğine, dirliğine, gelişme iradesine, kardeşliğine, güven ve istikrar ortamına kasteden nice saldırılar gerçekleştirildi. Hepsi de aynı ilke ve tavırla karşılık buldu. Ne ülke insanlarının güvenliğinden, ne birlik ve kardeşliğimizden vazgeçtik. 1 Kasım bizim kararlılığımızın millet iradesiyle verilmiş nişanesi oldu. Bütün bu süreçlerden geçerek 1 Kasım'da yeniden destan yazdık. Öyle siyasi hareketler vardır ki kaderleri ülkelerin kaderleriyle aynı anda, aynı istikamet üzerinde yürür. Bu hareket içinde olanlar ülkenin kaderleriyle bütünleşmiş olmanın sorumluluğunu taşımalılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve aziz milletin kaderini kendi kaderiyle bütünleştiren AK Parti kadroları bu dirayet, inanç ve kararı hep gösterdiler. İnanıyorum ki bundan sonra da sizlerle birlikte göstermeye devam edeceğiz. 7 Haziran seçimleri ve sonrası bizim için yeni bir sınavdı. 7 Haziran'da ilk defa tek başına iktidar olamadık. AK Parti'nin sarsılmasını, yenilmesini bekleyenler yine umutlandılar ve yine hayal kırıklığına uğradılar."

(Sürecek)

Haber Ara