Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Ak Parti Milletvekili Sarı:'Vatandaşımız müsterih olsun, mağduriyetler giderilecek'

AK Parti MKYK Üyesi ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Adana'da FETÖ-PDY ve PKK terör örgütleri ile yapılan mücadele ve çalışmaları hakkında görüştüğünü belirterek, 'Vatandaşlarımız müsterih olsun. Mağduriyetler giderilecek' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-24 13:04:46

Ak Parti Milletvekili Sarı:'Vatandaşımız müsterih olsun, mağduriyetler giderilecek'
AK Parti MKYK Üyesi ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Adana'da FETÖ-PDY ve PKK terör örgütleri ile yapılan mücadele ve çalışmaları hakkında görüştüğünü belirterek, 'Vatandaşlarımız müsterih olsun. Mağduriyetler giderilecek" dedi.

Terörle mücadele ederken en dikkat edilmesi gereken haklıyla haksızı, suçluyla suçsuzu ayırt edebilmek olduğunu belirten Sarı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Özellikle kamuda, görevlerinden uzaklaştırılarak, haksızlığa uğradığını ve mağdur olduklarını düşünenler olabilir. Bu tür hatalara meydan vermemek, vatandaşlarımızın daha rahat iletişime geçmelerini sağlamak için Valiliğimiz bünyesinde 2 tane komisyon kuruldu ve çalışmalarına başladı. Adana Valiliğimiz bu çalışmaları titizlikle yürütüyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Komisyon gelen talepleri tek tek ele alarak, bilgi ve belgeleri çok titiz bir şekilde inceleyeceği çalışma yürütecek" dedi.

"Siyasi partiler taşın altına elini koymak zorundadır"

CHP'nin KHK'nin iptali için Anayasa Mahkemesine gitmesi üzerine görüşlerini açıklayan Adana Milletvekili Sarı, "FETÖ ve diğer terör örgütleriyle çok güçlü bir mücadele dönemine girişilmişken, birlik ve beraberlik içinde kenetlendiğimiz bu günlerde KHK'ların AYM'ye götürülmesi son derece manidardır. Kimsenin bu oyunlar ile algı ortamı yaratarak, toplumu kutuplaştırmaya hakkı yok. Bu karar üzerinde tekrar düşünülmesi gereken bir durum. Başbakanımız gerek CHP Genel Başkanı, gerekse MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verip, istişarelerde bulunuyor. Bildiğiniz gibi KHK'ler Meclis onayına sunuluyor. Milletin iradesine sunuluyor. Muhalefet yapmak için, ülkemizin bu zor dönemde geçirdiği süreci sekteye uğratacak her türlü girişimden tüm siyasi partiler özellikle kaçınmalıdır. Çünkü bu mücadele milli bir mücadeledir. Öncelikli hedefimiz ülkemizden başta FETÖ terör örgütü olmak üzere, tüm terör örgütlerinin kökünü kazımak. Herkes, siyasi partiler üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek, taşın altına elini koymak zorundadır" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara