Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısı

AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 13:06:40

AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi parti liderlerine, "Gelin demokratik rekabeti siyasi nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de tüm milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım" diye seslendi.

Davutoğlu, partisinin Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen "26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, bu seçim döneminde adaylardan bazı özel ricaları bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Birincisi, siyasetimizin felsefesi milletle birlikte siyaset yapmaktır. Sizler milletimizin temsilcilerisiniz. Milletimizin bağrından çıktınız. Bu yürüyüşte, ilk günkü aşkla 'Haydi bismillah' derken, lütfen milletimizle bağınızı hiçbir şekilde koparmayınız. Milletin temsilcisi demek, millete herhangi bir şekilde hükmedecek kişi demek değil, aksine, milletin derdiyle dertlenen, milletin ızdırabıyla ızdıraplanan, milletin sevinciyle sevinen, milletin iradesini Ankara'ya taşıyan kadrolar demek. Milletimize, temsil ettiğiniz, bağrından çıktığınız milletimize her zaman sahip çıkın.

İkincisi, 7 Haziran seçimlerinde bir iç muhasebe yapacağımızı söyledik. Milletimizin mesajını aldığımızı söyledik. Bu mesajda, bir erdemliler hareketi olan AK Parti hareketinin erdeminin, yürüyen timsali olacaksınız. Bizde tevazu vardır, bizde mahviyet vardır, bizde aşk, bizde sevda vardır. Bize kibir, bize şatafat, bize tekebbür yakışmaz. Her birimiz, başta sizinle birlikte yola çıkmış bir nefer olarak ben, bir erdemliler hareketinin mensubu olarak en güzel tutum ile siyasi ahlakın gerçek temsilcileri olalım.

Üçüncüsü, AK Parti hareketi, Türkiye'de her türlü ötekileştirmeyi, her türlü dışlamayı reddederek yola çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız, 14 Ağustos 2001'de yaptığı konuşmada, milleti kucaklamaktan, ortak akıldan, ortak vicdandan hareket ettiğimizi söyledi. İşte burada, bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam, milletimizin her ferdini kucaklamanızdır. İster AK Parti'ye oy vermiş olsun, ister vermemiş olsun. İster bize taraftar olsun ister karşı olsun, bu milletin her ferdi azizdir, her ferdinin onuru sizin ve bizim onurumuzdur. Üslup olarak sadece ve sadece mahviyet ve muhabbet üslubu kullanacağız. Bizi eleştirenlere en güçlü şekilde karşılık vereceğiz. Bize baskı kurmak isteyenler karşısında dimdik ayakta duracağız. Ama bizim üslubumuzda hiçbir şekilde siyasi nezakete aykırı bir tutum olmadı, olmayacak ve nihayet, felsefemize, tutumumuza, üslubumuza uygun olarak hep beraber vizyonumuzu anlatacağız. Bırakın onlar karalasınlar, bırakın onlar nefret dili kullansınlar. Onlara nefret, bize muhabbet yakışır. Onlara hiddet, bize merhamet yakışır. Onlara şiddet, bize rahmet ve bereket yakışır."

Salondaki partililer, bu sözlerinin ardından Davutoğlu ve partileri lehine tezahüratta bulundu. Bunun üzerine Davutoğlu, "Aşkı bitmeyen gençler, 1 Kasım'a yürümeye var mıyız? 1 Kasım'a ilk günkü aşkla yürümeye var mıyız? Aziz gençler, değerli dava arkadaşlarım hazır mısınız? İşte, hiç yorulmayan AK Parti hareketinin mensupları burada" diye seslendi.

Davutoğlu, 4 Ekim'de yine Ankara Arena'da partisinin seçim beyannamesini açıklayacaklarını, vizyonlarını ortaya koyacaklarını, 13 yıllık birikim üstüne 2023 hedefine doğru nasıl bir yol izleyeceklerini milletle paylaşacaklarını bildirdi.

- Teröre karşı birleşme çağrısı

Diğer siyasi parti liderlerine, hep beraber şiddete ve teröre karşı birleşme çağrısında bulunan Davutoğlu, 20 Temmuz'da Suruç'ta saldırı olduğunda, bütün siyasi parti liderlerine ortak deklarasyon çağrısı yaptığını ama buna maalesef CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında olumlu cevap veren olmadığını kaydetti.

Davutoğlu, bir kez daha çağrıda bulunarak, "Gelin 1 Kasım seçimlerine giderken teröre, şiddete karşı ortak bir tutumda buluşalım. Ortak bir deklarasyonla 1 Kasım'da tam bir güvenlik ortamında seçimin gerçekleşmesi için çağrıda bulunalım. Terörü, şiddeti kim desteklerse, ona karşı 1 Kasım'da milli iradenin sözcülüğünü yapalım. Bütün siyasi parti liderlerine bu salondan çağrıda bulunuyorum. Terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir akılda buluşalım" ifadesini kullandı.

Bu ortak çağrının, teröre ve şiddete karşı koyanlarla terörden ve şiddetten beslenenler arasındaki ayrımı ortaya çıkaracağını söyleyen Davutoğlu, "Dikkat ediniz, 13 Ağustos'ta 553 sivil toplum kuruluşu lideri, Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da 'Edi Bese' dedi, 'Yeter artık, silahları bırakın' dedi. Şimdi biz, hepimiz, bütün siyasi parti liderleri olarak bu çağrıya destek vermeliyiz. Aynı şekilde 1 Eylül'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki köklü aşiret liderleri Silopi'den çağrıda bulundu, 'Biz bu milletin asli çocuklarıyız. Silahları bırakın' diye bölücü terör örgütüne çağrıda bulundu" diye konuştu.

- "Her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım"

Sivil toplum kuruluşlarınca geçen hafta Ankara'da "Teröre hayır, kardeşliğe evet" yürüyüşü gerçekleştirildiğini, dün de "Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses" dediklerini anımsatan Davutoğlu, "Şimdi buradan bir kez daha siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum, gelin seçim kampanyaları başlamadan, hep beraber bir ortak deklarasyonla bu seçim kampanyasında her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım. Şiddet kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, 4 siyasi parti olarak bunun karşısında olacağımızı ilan edelim" dedi.

Davutoğlu, 7 Haziran'daki seçim döneminde tüm şiddet eylemlerini kınadıklarını ancak partilerine yönelik şiddet eylemlerinin maalesef diğer partilerce kınanmadığını belirterek, partisinin milletvekilleri baskı altında tutulursa, ilçe başkanları kaçırılırsa, AK Parti kadrolarının sinip, geri çekileceğinin zannedildiğini söyledi.

- Siyasi nezaket çağrısı

Tüm siyasi liderlere yönelik ikinci çağrısını aktaran Davutoğlu, şunları söyledi:

"Gelin demokratik rekabeti siyasi nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de tüm milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Şunu bilsinler ki Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her saldırı, her hakaret karşısında AK Parti kadroları, devletin zirvesini, milletin en yüce makamını korumaya kararlıdır. Hepimiz, siyasi nezaket kuralları içinde davranalım. Kimse, diğer rakibinin aile, özel hayatı da dahil olmak üzere mahremine girmesin. Vizyonlarımızı tartışalım ama şahsiyetleri, kişilikleri tartışma konusu yapmayalım."

- "Çevre kirliliğini engelleyelim"

Liderlere yönelik üçüncü çağrısında, kampanya sırasında halkı rahatsız edecek her türlü fiil ve davranıştan uzak durulmasını teklif eden Davutoğlu, "Eğer kabul ederlerse buradan çağrıda bulunuyorum, 7 Haziran öncesi zaten ülkenin her yerini bayraklarla donattık. AK Parti bunu en iyi şekilde yapan partidir. Ama eğer bütün partiler kabul ederse çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların mümkün olan en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliği ile yapılması için centilmenlik anlaşması yapalım. Yasanın öngördüğü seçim ofislerinin dışında bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim. Gürültü kirliliğine karşı ortak tavır sergileyelim. Eğer bu çağrımıza diğer partiler de olumlu cevap verirse sükunet içinde 1 Kasım seçimlerine hep beraber halkımıza saygı duyarak gideriz" dedi.

Bütün siyasi parti liderlerine dördüncü bir çağrıda bulunan Davutoğlu, "1 Kasım'da millet, milli irade ne derse ona evet diyelim. Milli iradeyi tartışmayalım. Milli iradenin dediğinin gereğini yapalım" dedi.

Partisinin 1 Kasım'da tek başına iktidar olacağını ifade eden Davutoğlu, siyasi nezaket, şiddete karşı ortak tavır, çevre ve gürültü kirliliğine karşı ortak tavır yanında milli iradenin de egemen kılınmasını istedi.

Adayları tebrik eden Davutoğlu, "Söylenecek sözü olan AK Parti kadroları, sözümüzü ve sesimizi yükseltmeye var mısınız? Milli iradenin sözcüsü olan AK Parti kadroları, milli iradeyi egemen kılmaya var mıyız? 1 Kasım'a güçlü bir şekilde yürümeye hazır mıyız? İlk günkü aşkla 'Haydi bismillah' diyor muyuz?" diye sordu. Salondakilerin "Evet" karşılığını vermesi üzerine Davutoğlu, "İşte ilk günkü aşkla yenilenerek, tazelenerek 2023'e, 2053'e, 2071'e yürümeye hazır olun. Yolumuz hayırlı olsun. Menzilimiz hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. 4 Ekim'de seçim beyannamesi toplantısında buluşmak üzere Allah'a emanet olunuz" dedi.

(Bitti)

Haber Ara