Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

AK Parti MHP'ye güveniyor

TBMM'de Meclis Başkanlığı seçiminin 4. tura kalacağı ve AK Parti'nin belirlediği adayında bu turda seçimi kazanacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 10:55:46

AK Parti MHP'ye güveniyor

AK Parti'liler MHP'nin 'HDP ile yan yana gelmem' çıkışını güvence olarak görüyor.CHP'nin Baykal, MHP'nin Demirel, AK Parti'nin ise Avcı'yı aday göstereceği öne sürülüyor.
 
Meclis'teki yemin törenin ardından gözler Meclis Başkanlığı seçimine çevrildi. Meclis Başkanlığı seçimi ya partiler arasında koalisyon satrancının ilk hamlesini ya daerken seçimin temelini oluşturacak.

EN BÜYÜK GÜVENCE MHP!

AK Parti ilk üç turda muhalefet arasında bir işbirliği yaşanmaması durumunda 4. tur oylamada devletin 2 numarasını saflarında tutacağı hesabını yapıyor. Bunun için de en büyük güvence olarak MHP'yi görüyor. 

İlk üç turda partiler arasında bir uzlaşı olmazsa 4. tura, sandalye sayıları nedeniyle AK Parti ile CHP adaylarının kalması bekleniyor. Bu tabloda CHP adayının seçilmesi için MHP ve HDP'nin de desteği gerekiyor.

HDP'nin içinde olduğu bir blokta yer almaktan ötürü rahatsızlık duyacak olan MHP'nin son tur oylamaya girmemesi kuvvetle muhtemel gözüküyor. Bu durumunda ise AK Parti'nin adayı Meclis Başkanı seçilmiş olacak.

Haber Ara