Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AK Parti Malatya Milletvekili Özhan:

AK Parti Malatya Milletvekili Özhan:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 16:45:38

AK Parti Malatya Milletvekili Özhan:
AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, "Israrla AK Parti'ye tek başına iktidar muamelesi yapılmaya devam edilmesi bile aslında Türkiye'nin AK Parti'li ve AK Parti'siz ne anlama geldiğini idrak etmek için yeterli" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Özhan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özhan, seçim sonuçlarının bir koalisyonu mecbur ettiğini belirterek, "Bu mübarek ayın içerisinde bir taraftan da zor bir dönem yaşıyoruz. 7 Haziran seçimleri sonucunda çok cüzi bir şekilde de olsa milletimiz AK Parti'ye tek başına iktidar kurma gücünü vermedi. Çok az sayıda sandalye eksiğiyle seçim sonuçları bir koalisyonu şu anda mecbur etmiş durumda. Bu tabi beraberinde ilginç bir tabloyu da ortaya çıkardı. Hali hazırda 7 Haziran seçim sonuçlarının tam anlamıyla idrak edilmediği bir dönemi yaşıyoruz" diye konuştu.

AK Parti'ye tek başına iktidar muamelesi yapıldığını anlatan Özhan, şöyle devam etti:

"Israrla bütün oyuncular, bu işte paydaş olacak bütün unsurlar, piyasalar, medya, seçmen, hepsinden daha önemlisi siyasi partiler, 7 Haziran seçimlerinin gerçekten tam anlamıyla olduğunun farkında değil gibi gözüküyor. Israrla AK Parti'ye tek başına iktidar muamelesi yapılmaya devam edilmesi bile aslında Türkiye'nin AK Parti'li ve AK Parti'siz ne anlama geldiğini idrak etmek için yeterli. Bu elbette bizi sevindiriyor ama bir taraftan da realiteden kopuşu görmemiz açısından önemli bir meseleyi önümüze getiriyor. Çünkü eğer bu sürreal durum devam ederse müzakerelere geçtiğimizde, yani koalisyon kurmak için görüşmelere geçtiğimizde, öncelikli işlerden bir tanesi bu unsurlara, koalisyonun bir mecburiyet olduğunu anlatmakla geçecek gibi görünüyor."

Sürecin fazla geciktirilmeden hükümet kurma çalışmalarının başlaması gerektiğini vurgulayan Özhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran seçimi sonrası "HDP ile dolaylı veya doğrudan içinde oldukları veya olmadıkları, kendilerinin desteklediği dolaylı veya doğrudan herhangi bir senaryoda beraber olamayacaklarını" söylediğini anımsattı.

Özhan, "Şimdi Meclis Başkanlığı seçimi var. Meclis Başkanlığı seçimi, bunun simülasyonu ve test edilmesi için çok basit bir tabloyu önümüze getirecek. Biz de hep beraber Sayın Bahçeli'nin ne kadar bu konuda samimi olduğunu ve sözlerinin arkasında ne kadar duracağını göreceğiz. Meclis Başkanlığı seçiminde HDP'li bir senaryonun içinde doğrudan veya dolaylı yer alıp almayacağını hep beraber test edip göreceğiz" dedi.

- "Meclis Başkanı'nın AK Parti'den seçilmesini ümit ediyoruz"

Meclis Başkanının açık ara önde olduğu için AK Parti'den seçilmesi temennisinde bulunan Özhan, şunları kaydetti:

"Bunların toplamasına göre 292 vekil var. Bizim de 258 vekilimiz var. AK Parti'nin 258'i birçok yönüyle 258'dir. Siyasal, coğrafi, sosyoloji, ekonomi politik sınıflar, toplamda dünya görüşü anlamında, iyi kötü, gerçekten büyük bir vasatı temsil eder. 292'i de çok az yönüyle 292'dir. Ne siyasal coğrafya anlamında komşudur birbirlerine ne sosyolojik olarak birbirlerini anlayabilecek unsurlardır, ne de dünya görüşü anlamında bırakın birbirini anlamayı tam teşekküllü bir cümbüşten bahsederiz. Dolayısıyla 258, 258'dir ama 292 çok nadiren 292 olabilir. Bunun da manzaralarını sadece son 15 günde fazlasıyla görmüş olduk. İnşallah biz ümit ediyoruz, öncelikle Meclis Başkanlığı seçimini suhuletle atlatırız. Tabi ki açık ara birinci olduğundan dolayı AK Parti'den seçilmesini ümit ediyoruz. Ardından da koalisyon görüşmelerine geçip bir an evvel Türkiye'deki hükümet krizini bitirip bir koalisyon formülüyle yolumuza devam etmek istiyoruz."

Haber Ara