Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.298,64

Bist

8.979,58

AK Parti’li Dağ: Demirtaş CHP ve İYİ Parti'ye resmen ültimatom verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, terör davalarından dolayı cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın 'üçüncü ittifak' açıklamasıyla CHP ve İYİ Parti'ye ültimatom verdiğini ileri sürdü. Dağ, 'Millet İttifakı'nın temsilcilerinin şunu bilmesi gerekiyor: Bu cevapsız bırakılacak bir mesele değildir! Demirtaş'tan korkuyor musunuz? Oy kaygısı için mi bu 'ayar vermeye' sessiz kalıyorsunuz?' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-03 18:34:01

AK Parti’li Dağ: Demirtaş CHP ve İYİ Parti'ye resmen ültimatom verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, terör davalarından dolayı cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "üçüncü ittifak" açıklamasıyla CHP ve İYİ Parti'ye ültimatom verdiğini ileri sürdü.

ak partili milletvekili Dağ

Dağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"CHP ve İYİ Parti yine topu taca atmayı tercih etti"

"Selahattin Demirtaş, CHP ve İYİ Parti'ye resmen ültimatom verdi ve 'Kendi içinizdeki milliyetçileri, ulusalcıları temizleyin, yoksa yeni bir ittifakın önü açılır.' dedi. CHP ve İYİ Parti'nin önde gelen aktörleri ise yine topu taca atmayı ve bu tehdide boyun eğmeyi tercih etti."

"Oy kaygısı için mi bu 'ayar vermeye' sessiz kalıyorsunuz?"

"HDP'li ve PKK'lı aktörlerin daha önceki rest çekmelerine, had bildirmelerine defalarca sükunetle yaklaşan Millet İttifakı'nın temsilcilerinin şunu bilmesi gerekiyor: Bu cevapsız bırakılacak bir mesele değildir! Buradan CHP'li ve İYİ Partili aktörlere soruyorum, Selahattin Demirtaş'tan korkuyor musunuz? Oy kaygısı için mi bu 'ayar vermeye' sessiz kalıyorsunuz?"

Ne olmuştu?

Önceki gün Gazete Karınca'ya konuşan Demirtaş, “Öyle tahmin ediyorum ki bazı muhalefet partileri ile el altından gayri resmi şekilde yeni anayasa için parlamenter sisteme dönüş dahil bazı pazarlıklar yapıyorlar. Bunlar arasında bildiğim kadarıyla HDP yok. Eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına engel olmaya devam edecekse HDP öncülüğünde üçüncü ittifak kurulabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara