Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AK Parti'li Bostancı: Suriye’nin toprak bütünlüğü ve barıştan yanayız

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 'Suriye’nin toprak bütünlüğü ve barıştan yanayız' dedi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 00:33:22

AK Parti'li Bostancı: Suriye’nin toprak bütünlüğü ve barıştan yanayız

Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bölgede kalıcı barıştan yana olduğunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Rusya ile ilişkilere de büyük önem verildiğini kaydetti.

Ajanslarda yer alan haberde, Rusya ile Türkiye'nin ‘komşu' olduğunu belirten ve iki ülkenin zengin tarihi ilişkilerimiz bulunduğunu ifade eden Bostancı, Sputnik'e yaptığı açıklamada, “İlişkilerimiz inişli çıkışlı olabilir, ama coğrafi bakımından kaderin getirdiği bir komşuluğumuz, ortaklığımız var. Bizde bir söz vardır: Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Biz de Rusya'ya öyle muhtacız” dedi.

İlişkilerin daha da geliştirilmesi ve kötü günlerin geride kalması gerektiğini kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili, “Her iki bölge önemli stratejik projeleri birlikte gerçekleştiriyor. Ekonomi, ticari ilişkilerimizi artırmamız lazım. Rusya ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

‘SURİYE'DEKİ HER UNSUR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ, DEĞERLİ BİR YAPIDADIR'

“Suriye'de çok karmaşık bir görüntü var. Farklı güçler, arkasında farklı unsurlar; onların çatışmaları ve insani dramlar… İnsanların kanı akıyor” diyen Bostancı, Türkiye'nin Suriye'de tüm tarafların bir araya gelmesini ve barışın sağlanmasını istediğini ifade etti. Bostancı, şöyle devam etti: “Bu kadar karmaşık bölge olan Suriye'de mümkün barışın geçtiği optimum bir nokta olmalı. Çatışan tüm tarafların rıza göstereceği ile barışın tesis edileceği bir çizginin olması lazım. Suriye'nin sosyal yapısındaki her unsur bizim için önemli, kıymetli ve Suriye'nin bütünlüğü bakımından da değerli bir yapıdır. Mümkün barış elbette ki hepsinin rızası ile olacaktır.

SURİYE'DE BİZİ İKİ UNSUR RAHATSIZ EDİYOR: IŞİD VE PYD

Bizim için önemli olan şudur: Suriye'de barış nasıl sağlanabilir ve ülkenin bütünlüğü nasıl tesis edilebilir. Kalıcı barış nasıl diplomatik yollarla sağlanabilir. Temel perspektif bu. Bölgedeki IŞİD gibi diğer terörist örgütlere karşıyız. Bölgedeki her vahşete karşıyız. Suriye'nin varlığı için oradaki çeşitli tarafları bir araya getirmek önemli ve bu politikadan yanayız. Rusya ile de bunu yapmaya çalışıyoruz esas olarak. Suriye'de bizi özellikle iki unsur rahatsız ediyor: IŞİD ve PYD. Çünkü PYD esasen PKK'dır. Dolayısıyla onun varlığı Türkiye'nin istikrarı için tehdittir. Bu bir teori değil gerçek. Ayrıca şu veya bu örgütün adında İslam olması bizim sempati duyacağımız anlamına gelmez. Çünkü herhangi bir vahşete karşıyız.”

Haber Ara