Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner:

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, 'PKK'nın ve Amerika'nın Kürdü değil Türkiye'nin Kürdüyüz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 13:35:15

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner:
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "PKK'nın ve Amerika'nın Kürdü değil Türkiye'nin Kürdüyüz" dedi.

Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen 'Cumhurbaşkanlı Hükümet Sistemi' konulu konferansa İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cafer Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

16 Nisan'da yapılacak referandum ile halkın yasamanın, yürütmenin ve yargının asıl sahibi olacağını vurgulayan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bundan sonra sözün de kararın da milletin olduğunu söyledi. 16 Nisanda 'Evet' diyerek Türkiye'de asıl gücün halkta olduğunu, belirleyici gücün de millet olduğunu bütün dünyaya ilan edeceklerini kaydeden Milletvekili Mehmet Metiner, "Bundan sonra hiç kimse darbe yapmaya kalkışamayacak. Bundan sonra Ankara'ya yolladığımız milletvekillerimizi, evlatlarımızı, Ankara'da sistemin içerisine yerleştirilmiş vesayet odakları teslim alamayacak. Şimdi halka rağmen halka karşı kurulmuş bu vesayet sistemini Allah'ın izniyle 16 Nisanda tarihe uğurlayacağız. Şimdi diyorlar ki 'siz rejim değiştiriyorsunuz' evet biz rejim değiştiriyoruz. Biz sizin halkın başına demokrasinin kılıcı gibi oturttuğunuz vesayet rejimini değiştiriyoruz. Biz gerçek Cumhuriyeti tesis ediyoruz. Cumhuriyet, Cumhurun istediği rejimin adıdır. Cumhuriyette, halk, millet hangi sistem içinde yaşayacağına kendisi karar verir. Kemal Kılıçdaroğlu senin cumhuriyet anlayışın demokrasi ile taçlanmış değil. Sen Baascı bir cumhuriyeti savunuyorsun. Halk için halka rağmenciliği savunuyorsun. Vesayet odakları olan milletin kalbine 6 ok ile birlikte soktuğun o zehirli okların atılmasından rahatsız oluyorsun. Millet ne isterse o olacak. Cumhuriyet budur" dedi.

Milletvekili Metiner, ilk defa oy kullanacak olan vatandaşlara da seçilme hakkının verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Sizi dağa çıkarırken, elinize silah verdiği zaman, sokaklarda afiş astırmaya gönderdiği zaman, salonlarda kendilerini alkışlattıkları zaman kimse sizin yaşınıza bakmıyor. Seçilmeye gelince 18 yaşındaki çocuk diyor. İlk defa bu seçimde oy kullanacaklar gençler size değer veren tek bir lider var. O da Recep Tayip Erdoğan'dır" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'diktatörlük getireceksiniz' iddialarına da cevap veren, Milletvekili Metiner, "Recep Tayyip Erdoğan Başbakanken diktatörlük ile suçluyordunuz. Şimdi de getireceğimizi söylüyorsun. Şimdi hangisi doğru Kemal Bey? Başbakan Erdoğan diktatör değilse şimdi mi diktatör olacak? Kemal Bey tek adam rejimi diye tutturmuş. Bütün yetkiler bir adama verilir mi diyor. Tek adam dediğin adamı halk seçiyor. Biz milletvekiliyiz, tek başımıza, danışmanlarımıza, arkadaşlarımıza danışmadan bir şey yapmıyoruz. Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetirken tek başına nasıl yönetsin? Bunun bir kabinesi olacak. Müsteşarları olacak. Partili Cumhurbaşkanı sistemi getiriyoruz. Kendi partisi olacak. Partisinin yetkili kurumları olacak" İfadeleri kullandı.

Metiner, "Kemal Bey eğer bu ülkeyi beğenmiyorsan kardeşin Esad sınır komşumuz. İkiniz de Baascısınız. Suriye'yi birlikte yönetin. Belki de seni eş başkan yapar. Türkiye'nin Baas partisi ile Suriye'nin Baas Partisi, HDP de Kürtlerin Baas partisi. Birbirlerinden hiçbir farkları yok. Bir yere vuruyorsun, bakıyorsun, PKK, PYD Esad'a sığınıyor. Amerikan bayrağı altında Kürdistan ilan ediyor. Ama Türkiye'ye gelip, biz anti Amerikancıyız diyorlar. Amerika silahı ile Türkiye'ye düşmanlık yapıyorsun. Kendi kürtünü katlediyorsun. Senin neren Kürt? Hadi Mehmet Metiner Kürt değil. Çünkü onlar Kürtlüğün onay mercii ya. Onlara göre PKK'lı, PYD'li değilsen Kürt değilsin. İyi ki de istedikleri gibi Kürt değiliz. Amerikan'ın Kürdü değiliz. Biz Türkiye'nin Kürdüyüz. 'Hayır' diyenleri sıraladığımızda yan yana gelenler de rahatsızlık duyuyor. PKK, FETÖ, CHP, HDP, DHKPC, PKK. CHP bizi neden onlarla aynı kategoriye sokuyorsunuz diyor. Seni nereye koyalım CHP? Evet ve hayır dışında bir kategori yok. Sen gidip kendini FETÖ'nün yanına, PKK'nın yanına yerleştirdin. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Bütün teröristler hayır diyor ama her hayır diyen terörist değildir diyor. Ama Kemal Bey bunu bir türlü anlamıyor" şeklinde konuştu.

Haber Ara