Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.291,91

Bist

8.982,75

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 00:55:21

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ramazanın bu bereketli günlerinde hep beraber toplumsal alanda kim karşıtlık doğuruyorsa, kim gerilim dili konuşuyorsa, kim sivil toplumu şu veya bu yönde ifrat ve tefrit noktalarına çekiyorsa ona karşı ortak tavır sergileyelim" dedi.

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Sizlerden ricam şu; ramazanın bu bereketli günlerinde hep beraber toplumsal alanda kim karşıtlık doğuruyorsa, kim gerilim dili konuşuyorsa, kim sivil toplumu şu veya bu yönde ifrat ve tefrit noktalarına çekiyorsa ona karşı ortak tavır sergileyelim. Özgürlüklerimizi koruma ve genişletme konusunda hiçbir geri adım atılmaması için beraber gayret sarf edelim" ifadelerini kullandı.

Siyasilerin üstlendiği sorumluluğun yerine gelebilmesi için, toplumsal ahengin ve toplumsal iradenin oluşmasının önem taşıdığını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün siyasileri bu yönde teşvik edecek olan sivil toplum da sanatçılarımız da aydınlarımız da sivil toplum temsilcilerimiz de güçlü bir sesin, iradenin yükselmesidir. Karşıtlık dilinden değil, uzlaşı diline ve karşılıklı saygı diline dönüşmenin yolu sanatın dilidir, edebiyatın dilidir, müziğin dilidir, bütün yönleriyle insani dildir. İnsani dil, eğer toplumsal hayata hakimse siyasiler o dili takip etmek zorunda kalırlar ama biz insani bir dil yerine insani duyguları rencide eden, insan onurunu zedeleyen üsluba, dile yönelirsek bunu ister siyasiler, isterse toplumun diğer kesimleri yapsın sonunda hep beraber zarar görürüz."

Davutoğlu, ramazanın son günlerinde bir seferberlik ilan ederek kimin kiminle hesabı olmuşsa helalleşmesini isteyerek, "Kim kimin hakkında olumsuz düşünmüşse, cep telefonlarımızı her türlü amaç için kullanıyoruz bir kere de bu amaç için kullanalım. Arayalım 'sizi şu şekilde üzdüğüm bir olay olmuşsa helalleşelim' diye birbirimizle helalleşme seferberliği başlatalım" diye konuştu.

Bayrama doğru giderken ülkede huzur, karşılıklı saygı ve anlayışın egemen olmasını istediğini belirten Davutoğlu, "İnşallah son 12 yıl içinde Türkiye'nin kazanımları konusunda elde ettiğimiz mesafenin herhangi bir şekilde riske edilmeyeceği, tehlikeye atılmayacağı, Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru kararlı yürüyüşünü sürdüreceği, yeni bir hükümetle birlikte güzel, aydınlık bir geleceğe yürürüz" dedi.

- "Ne gerekiyorsa yapacağız"

Bu konuda bütün vatandaşların da emin ve huzurlu olmasını istediğini dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne gerekiyorsa yapacağız. Türkiye'de istikrarsızlığın, Türkiye'de çevre ülkelerde görülen tarzda sıkıntıların, risklerin, kutuplaşmaların olmaması için gereken her türlü adım atılacak ve eminim İstanbul, dersaadet gerçek saadet diyarı olduğu gibi geçmişte ve bugün ebediyete kadar da saadet diyarı olmaya devam edecek. Allah bu saadet diyarında, bu huzur diyarında bizden sonra yaşayacak olan nesillere de hep bu diyarın hakkını veren nesiller eylesin."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı organizasyon dolayısıyla tebrik ederek, "Allah, İstanbulumuza, ülkemize, bütün çevre coğrafyalara, İslam dünyasına ve insanlığa, nice güzel bayramlar, hakkıyla idrak edeceğimiz nice ramazanlar nasip eylesin" temennisinde bulundu.

- Şehit savcının annesi ve babası da iftara katıldı

İftar programına, Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ile Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti milletvekilleri, sanat, ekonomi, spor ve basın dünyasından isimler ile partililer katıldı.

İftara katılan İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı ile annesi Saadet Kiraz da Başbakan Davutoğlu ile aynı masada oturdu.

(Bitti)

Haber Ara