Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AK Parti ile ittifak haberlerine sert çıkış

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin 1 Kasım seçimlerine AK Parti ittifakı ile gireceği yönündeki iddialar hakkında sert konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 17:06:23

AK Parti ile ittifak haberlerine sert çıkış

Ajansların haberine göre, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde ittifak yapmak için Demokrat Parti'ye teklif götürdüğü şeklinde basında yer alan haberleri yalanlayan Uysal, DP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında "Terör gündemiyle Türkiye'de şehitler verilirken biz bugün haksız ve mesnetsiz bir ithamla karşı karşıya kalarak sizlerin karşısındayız. Bugün Cumhuriyet Gazetesi'nin başlığında 'Ahlaksız teklif' diyerek partimize ve atıfta bulunan AK Parti'nin, partimize yönelik olarak olmayan bir teklifi ile gündem oluşturulmuştur. Türk demokrasisinin dayanak noktası olmuş bir geleneğe bu iftiraları, bu mesnetsiz yakıştırmaları reddediyoruz. Ahlaksız teklif, diyerek deyim yerindeyse ifade edebileceğimiz şey; bir ahlaksız yakıştırmadır" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinde ittifak yapmak için kendilerine herhangi bir teklif yapılmadığını açıklayan Uysal, meşru yöntemlerle gelen tekliflerin değerlendirilebileceğini de belirterek "Parti pratikleri açısından pek çok siyasi partinin seçimler öncesinde zaman zaman iyi niyetli düşüncelerle meşru aktörlerden, meşru kurumlardan, meşru düşünce ve teklifleri de somut bir şekilde olduğunda yetkili kurullarımızla değerlendirebileceğimizi açık yüreklilikle ifade ettik. Ama bugün böyle bir teklif, hiçbir şekilde vuku bulmamıştır. DP'nin borçları dolayısıyla mevzubahis edilen, diye aktarılan mesele; maddi varlıkları ve bugün yaşatan dava adamlarıyla beraber maddi varlığının yüzde 1'ine tekabül edemeyecek bir meseleyi burada söz konusu edilmiştir. Bu haberleri reddediyoruz. Bu zamana kadar bize somut, kurullarımızda değerlendirebileceğimiz bir teklif gelmediğini ama bu teklifleri meşru aktör ve kurumlardan, meşru usül ve yöntemlerle geldiğinde de değerlendirebileceğimizi ifade ettik" ifadelerini kullandı.

DP binasının Dışişleri Bakanlığı'na satılacağı yönündeki iddialar sorulan Uysal, "Dışişleri Bakanlığı ile geçmişten bugüne bu arsanın partimizin kalıcı gelirleri olması noktasında değerlendirmek için bizden önceki yönetimler, çeşitli hazırlıklar yaptılar. Bizler de bu faaliyetleri sürdürmek için çaba sarf ediyoruz. Bir siyasi müdahale ile beraber yerel seçim öncesi buranın imar değişikliğiyle ilgili büyükşehir belediyesinin aldığı bir kararı İdari Mahkeme'ye götürdük. İdari Mahkeme önce yürütmeyi durdurma sonrasında da yoklukla malul hale getirerek partimiz lehine bir karar verdi" diye yanıt verdi.

Haber Ara