Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

AK Parti ile HDP koalisyonu mümkün mü?

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Hayati Yazıcı, AK Parti’nin HDP ile koalisyon kurmasının mümkün olmadığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 20:26:01

AK Parti ile HDP koalisyonu mümkün mü?

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, Ak Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Hayati Yazıcı, seçim çalışmaları kapsamında Ottoman Palace Taksim Otel'de Şişli'nin sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Toplantıya eski Bakan Hayati Yazıcı'nın yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı. Yapılan toplantıda katılımcıların taleplerini dinleyen eski Bakan Yazıcı, 1 Kasım seçimleri için partisine destek istedi.

“Biz Türkiye'ye yaptığımız kazanımları ifade ederken ‘Yeni Türkiye' diyoruz” diyen eski Bakan Yazıcı, “Yeni bir kavramdan söz ediyoruz. Yeni Türkiye yeni bir Vatan yeni bir devlet değil, devletimiz ve vatanımız birdir. ‘Yeni Türkiye' derken, Türkiye'ye yaptığımız kazanımları ifade etmeye çalışıyoruz. Yeni Türkiye 3 Kasım 2002 tarihinde inşasına başlanan ve devam eden bir Türkiye'nin adıdır. ‘Eski Türkiye' ise 70 sente muhtaç Türkiye'dir. Eski Türkiye 1 milyar dolar kredi bulmakta zorlanıyordu. Eski Türkiye'de hükümetin ve milletin gündemi farklıydı. Biz böyle bir Türkiye aldık. O günden bu yana inşa ederek geldik.

Hiçbir zaman milletin gündemi hükümetin gündeminden ayrışmadı. Çünkü egemenliğin sahibi millettir. Milletin seçtikleri milleti temsilen görev yapar. Bir taraftan Türkiye'nin değişim ve dönüşümünü gerçekleştirirken, diğer taraftan millete ait hazineyi doldurmak için iş dünyasının aktörlerinin önündeki engelleri kaldırdık. Rekabet gücünü artırıcı tedbirler aldık. Teşvik programları uyguladık. Hep bu süreçleri paylaşımcı bir anlayışla idare ettik” şeklinde konuştu.

7 Haziran sonuçlarına değinen Yazıcı, ”7 Haziran'da bir seçime gittik. Millet koalisyonu uygun gördü. Saygımız sonsuz. Peki, kim koalisyon kuracak? Herhalde AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını engellemek için paralel yürüyen muhalefet partileri kuracak. Ortak politikalarıydı. Sayısal yeterlilikleri de vardı. Ama yüzde 60 blok dediler ama meclis başkanı bile seçemediler” dedi.

AK Parti'nin HDP ile koalisyon kurmasının mümkün olmadığını belirten Yazıcı, “Milletvekili talimatı milletten alır. Ama onlar talimatı İmralı'dan, Kandil'den ya da Avrupa'dan alıyor. Yani hukuk diliyle fiil ehliyetinde muazzam bir eksiklik var. Fiil ehliyetleri yok ya da kısıtlı. Terör örgütünü yönlendirenin bir vesayeti var. Dolayısıyla bizim HDP ile koalisyon kurmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Haber Ara