Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

'AK Parti iktidarın güvencesi '

SETA Genel Koordinatörü Duran, AK Parti'nin iktidarın güvencesi olduğunu kanıtladığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 01:53:04

'AK Parti iktidarın güvencesi '

AA'nın haberine göre: Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, AK Parti'nin beş ayın ardından yapılan seçimde yakaladığı başarının Türk siyasetini takip edenlerin uzun süre konuşacağı bir konu olduğunu belirterek, “Türkiye'de beş aylık kısa bir sürede böyle bir tablonun ortaya çıkması olağanüstüdür. AK Parti'nin hatalarından dersler çıkararak bir önceki seçimlerde kaybettiği 8-9 puanı geri alması normalin ötesinde bir başarıdır” dedi.

Duran,  "7 Haziran'daki seçimlerde halkın, ülkeyi idare eden partiyi 9 puan civarında düşürmesinin ardından beş ay sonra yapılan bir seçimde yeniden bu partiye yönelmeleri sadece Türk siyaseti açısından değil aynı zamanda demokrasiler için de olağanüstüdür. Böyle bir şeyi beş aylık bir sürede yapamazsınız" değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet partilerinin, 7 Haziran seçiminden sonraki süreçte, koalisyon oluşturacak birlikteliği gösteremediğini belirten Duran, AK Parti'nin bunu seçim öncesinde çok iyi değerlendirdiğini ve istikrarın güvencesi olduğunu kanıtladığını kaydetti.

Haber Ara