Dolar

32,3702

Euro

34,9714

Altın

2.325,52

Bist

9.137,23

'Ak Parti idam konusunun tekrar gündeme gelmesinden rahatsız'

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, Ak Parti'nin idam tartışmalarının neden tekrar gündeme geldiğini sorguladığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 15:32:39

'Ak Parti idam konusunun tekrar gündeme gelmesinden rahatsız'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA


NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Muharrem Sarıkaya, Tuğrul Türkeş ve Bahçeli'nin açıklamalarıyla gündeme oturan "idam" tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı.

"Kalkınma partisinin yöneitm erkinde ciddi bri rahatsızlık oluşmuş durumda" diyen Sarıkaya, Ak Parti'nin "uyumaya bırakılmış idam konusunun neden tekrar açıldığını sorguladığını" söyledi.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet Gazetesi'ndan Cansu Çamlıbel'e konuşan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, idam cezasına karşı olduğunu söylemişti.

Gazete yazarlarından Abdülkadir Selvi'de 31 Ekim'deki Bakanlar Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkeş arasında bir diyalog yaşandığını belirtmiş. Bu diyalogda şunlar yaşanıyor:

Türkeş: "İdamı getirseniz bile Öcalan'ı da Gülen'i de asamazsınız."

Erdoğan, "Niye" dercesine bakınca, "Çünkü Magna Carta'dan beri cezalar geriye yürümez" diyor.

Türkeş: "Hem idamı getirmiş oluruz hem de infazını yapamayız. Ama idamı getirirsek, görüntümüz bozulur. Bizi hemen Avrupa Konseyi'nden ihraç ederler, NATO'dan çıkarırlar."

Erdoğan, "NATO'dan nasıl çıkarırlar? ABD'de idam var" diyor.

Türkeş: "ABD'de başından beri öyle. NATO kurulmadan önce de idam vardı, sonra da değiştirmediler. Onların hukuku ayrı. Ama biz baştan beri kıta Avrupa'sının hukukuna tabiyiz."

Avrupa Birliği konusunda dikkat çekici çıkışlarıyla tanınan bir bakan ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile görüşmesinde, "İdam gelirse ben ret oyu vereceğim" diye kesin bir dil kullanıyor.

Bahçeli de bugünkü grup konuşmasında şunları söyledi:

İdamı getirirsek müzakereleri tamamaen durduracaklarmış. AK Parti'ye sesleniyorum; yarından tezi yok idam cezası ile ilgili teklifi TBMM'ye taşısın... El mi yaman gösterelim. Türkiye'nin kukla devlet olmadığını ispat edelim. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara