Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

AK Parti içerisindeki FETÖ incelemesinin yüzde 97'si bitti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aktaş, parti genel merkezi ve teşkilatlarda yaptıkları FETÖ/PDY incelemesinin yüzde 97'isinin tamamlandığını belirterek, 'Parti teşkilatlarında 3 kategorili kanıt ayrışmasıyla 3 kademeli inceleme yaptık. Teşkilatlardan gelen sayı 519. Bunlardan 120'si güçlü kanıt kategorisinde' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-10 15:38:20

AK Parti içerisindeki FETÖ incelemesinin yüzde 97'si bitti

İl ve ilçe teşkilatlarında bir takım incelemelerde bulunmak üzere dün Elazığ'a gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, akşam saatlerinde de Elazığ'da yerel yayın yapan bir televizyonda katıldığı programda, genel merkez ve teşkilatlarda yaptıkları FETÖ/PDY incelemesinin detaylarını anlattı.

PARTİ İÇERİSİNDE 3 KADEMELİ İNCELEME

Teşkilatlarda 3 kademeli inceleme başlattıklarını, kurdukları 3 kişilik komisyonların rapor hazırladığını anlatan Ataş,"Biz bütün teşkilatlarımıza şu talimatı verdik. ‘Tüm il yönetimleri, ilçe yönetimleri, üç kademeli inceleme ile masaya yatırılmalı. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il başkanları bütünüyle masaya yatırılmalı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra bize bir rapor verilmesini istiyoruz, dedik. Çünkü birlikte siyaset yapıyorsunuz gözlemleriniz var. O gözlemlere dayanarak ilde kuracağınız 3 kişilik komisyonla bu çalışmaları yapacaksınız, bize bir hafta içerisinde o raporlarınızı verin, dedik. Biz bu verilen raporlar çerçevesinde pozisyonlarını alıp, inceleyerek gerekçelerini alıp sorduk. Kanıt olarak ne var elinizde? İşte çocuğunu FETÖ'nün okulundan almadı, işte Bank Asya ile irtibatları devam etti, filan derneğe ya da sendikaya kayıtlı gibi. Kendisi değil de çocuğu kayıtlı veya çocuğu bizde siyaset yapıyor, babası bu işlere karışmış vaziyette veya ilk birinci ve ikinci derecede yakınları gibi. Bu envanterleri topladıktan sonra genel merkezde çok ciddi bir çalışma yaptık" dedi.

3 KATEGORİLİ KANIT AYRIŞMASI

Teşkilatlarda tespit edilen partililerin hakkındaki kanıtları da 3 kategoride değerlendirildiğini kaydeden Ataş, yapılan incelemenin yüzde 97'sinin tamamlandığını anlatarak, "Güçlü kanıt, kanıt, zayıf kanıt diye 3 kategoriye ayırdık. Bu ayrışmaları yaptıktan sonra kadın kollarımızla ilgili gelen bilgileri kadın kolları genel başkanlığımıza verdik. Gençlik kollarımızla ilgili gelen bilgiler varsa bunları gençlik kolları genel başkanlığımıza verdik, siz çalışın dedik. Belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleriyle ilgili kanıt ortaya konulmuş, gelmişse yerel yönetimlere verdik. Teşkilat kısmıyla ilgili kısmı da biz çalışmaya başladık. Farklı yerlerden tekrar sorgulamalar yaptık. Bu kanıtlar doğru mu diye yeniden araştırmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın yüzde 97'si bitti" diye konuştu.

"KONGRE SEÇİM SÜREÇLERİNDE AYIKLAMA YAPILDI"

Ayrıca parti teşkilatlarının yapılan kongre ile seçim süreçlerinde de ayıklama yaptıklarını dile getiren Ataş, "Türkiye genelinde sayın Cumhurbaşkanımız'ın 'altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet' tanımlaması çerçevesinde bizim en üstteki ihanet noktasında elimizde, AK Parti bünyesi içerisinde böyle bir yapı yok. Bir kişi bile çıkmaz, neden çıkmaz? AK Parti disiplinli bir partidir. İlkeleri ve kurallarıyla çalışan siyasi bir partidir. 17-25 Aralık 2013'ten sonraki süreçte kongrelerini yeni yapmış bir partiyiz. İl ilçe kongrelerimiz 2014 Ekim-Kasım-Aralık, 2015 Ocak süreçlerinde yapılmıştır. Bu kongreler yapılırken, zaten bu hassasiyet göz önünde bulundurularak gerekli ayıklama yapılmıştır. Belediye seçimleri 30 Mart 2014'te yapılmıştır. Yani 17-25 Aralık sürecinden sonra yapılmıştır. Bu süreçte de gerekli ayıklanmalar yapılmıştır. Belki gözden kaçan kişiler, kimlikler olabilir. Bunlarla ilgili işlemler de yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATLARDAN GELEN SAYI 519

Teşkilatlarda kurulan komisyonların hazırladığı raporlar doğrultusunda, FETÖ ile ilişkisi olabilecek 519 kişinin isminin genel merkeze gönderildiğini belirten Ataş, "Saydığım yapı kategori içerisinde teşkilatlardan bize gelen sayı 519. Bunun içerisindeki güçlü kanıt kategorisine giren sayı 120'yi geçmemektedir. Şu ana kadar bizim 11 veya 12 tane meclis üyemiz istifa ettirilmiştir, 3 tane belediye başkanımız ihraç edilmiştir, bir tanesi istifa etmiştir. Hala saydığımız kategoriler çerçevesindeki araştırmalar devam ediyor. Teşkilatlarımızda şu ana kadar il yönetim kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu veya ilçe başkanı, kadın ve gençlik kolları içerisindeki yapılardan istifalardan aldığımız kişi sayısı da 100 civarında. Bunların içerisinde 12 tane ilçe başkanı var. İl başkanı hiç yok. İl yönetim kurulu üye sayısı 12 civarında. Geri kalanların da ilçe yönetimleri seviyesindeki arkadaşlar. Bu çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"YÖNETİCİ KADROLARIMIZ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HASSASİYETİ TAŞIYOR"

Parti kurucu başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hassasiyetinin tüm teşkilatlara hakim olduğunu, her partinin aynı şekilde hassasiyeti gösterdiğine dikkat çaken Ataş, şöyle konuştu:

"Bu kadar açıklamalarımıza rağmen, hala birileri bizi bir takım şeylerle itham etmek suretiyle AK Parti'yi vurmaya çalışıyor. Bunların hiçbirine kimse itibar etmesin. Toplumumuz şunu bilsin ki; AK Parti kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hangi hassasiyetleri taşıyorsa, AK Parti'nin yönetici kadroları da Cumhurbaşkanımız kadar taşımaktadır. Bunun üzerinden hiç kimse siyaset yapmaya kalkmasın. Ben AK Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. AK Parti'nin içerisinde en uzun süreli seçim koordinasyon başkanlığı görevini yürütmüş bir kişiyim. Bir yılı aşkın süredir de teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısıyım. İddia ediyorum ki, AK Parti teşkilatlarını benden daha iyi tanıyacak bir yapı şu ana kadar yoktur. Ben yıllardır o teşkilatların yapısını takip etmeye çalışıyorum. Teşkilat başkanı olarak hassasiyetimiz Cumhurbaşkanımız kadar önemli ve hassastır. Biz Cumhurbaşkanımız'ı mahcup edecek hiçbir davranış içerisinde olmadık, bundan sonra da olmayız. Kimse kalkıp da birilerinin kuru iftiraları sonucunda AK Parti'yi yanlış bir şekilde lanse etmeye kalkmasın."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara