Dolar

32,3332

Euro

35,1643

Altın

2.240,96

Bist

8.718,11

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'Gül-Soylu kırgınlığı' iddialarına ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasında bir tartışma olmadığını ifade ederek, 'Her iki bakanımız da siyasetin içinden yetişmiş, tecrübeli, devleti de tanımış olan iki değerli bakan arkadaşımızdır. Birbirleriyle çok yakın diyalog içinde olan iki bakanımızdır. Asla aralarında herhangi bir çekişmenin olması söz konusu değildir. Hele bunu sosyal medya üzerinden dile getirdikleri kanaati doğru değil' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-22 22:30:53

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'Gül-Soylu kırgınlığı' iddialarına ilişkin açıklama

Kurtulmuş, Haber Global TV'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yargının bağımsızlığı ve her yargı kurumunun kendi kuralları içinde hareket etmesinin hukukun temel ilkesi olduğuna inandıklarını aktaran Kurtulmuş, "Yargı kurumlarımıza siyaset kurumu olarak, 'Niye şu konuda şöyle davranıyorsunuz?' deme hakkına sahip değiliz. Eleştirebiliriz ama sonuçta yargı kendi bağımsız kuralları içinde devam eder" dedi.

“Enis Berberoğlu kararı”

Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu kararına ilişkin ise, "Türkiye'de belli davalar üzerinden ortaya çıkan ve yargıyı yıpratan en temel nokta da budur. Bizim de beğenmediğimiz birçok husus ve mahkeme kararı var ama yargıyı kendi başına bırakmak lazım. Yargının da siyasallaşmaması lazım. Geçmiş dönemlerde çok yapıldı. Yargı kendini siyasetin üstünde asla kabul etmemeli, siyaset de yargıyı eleştirmeli ama yargıçlık durumuna gelmemesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"Tartışma, sürtüşme varmış gibi anlayışın ortaya konması son derece yanlış"

Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasında kırgınlık olduğuna ilişkin tartışmalar hakkında, "İki bakanımızın arasında böyle bir tartışma, sürtüşme varmış gibi anlayışın ortaya konması son derece yanlış" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın İçişleri Bakanımızın validesine yapılan hakareti kimse kabul edemez, son derece aşağılık bir durumdur. Sosyal medya alanının temizlenme zarureti var. Sosyal medyanın bir etiği oluşmalı. İnsanlar sosyal medya üzerinden istediklerine hakaret ediyor. Bu asla kabul edilebilir değildir. Siyaseti magazinleştirmek medyanın da işine geliyor ama her iki bakanımız da siyasetin içinden yetişmiş, tecrübeli, devleti de tanımış olan iki değerli bakan arkadaşımızdır. Birbirleriyle çok yakın diyalog içinde olan iki bakanımızdır. Bu reform paketinin tartışıldığı toplantıda saatlerce yan yana durdular. Asla aralarında herhangi bir çekişmenin olması söz konusu değildir. Hele bunu sosyal medya üzerinden dile getirdikleri kanaati doğru değil. Bu biraz da siyasal magazin haline döndürüldü, bunun doğru olmadığını belirtmek isterim."

"Siyasetçi, yazar ve gazetecilere tehdit, küfür ve hakaretle bir şekilde hat bildirilmeye çalışılması asla kabul edilecek bir şey değildir"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir soru üzerine siyasetçi ve gazetecilere tehdit ve hakaretle bir şekilde hat bildirilmeye çalışılmasının asla kabul edilecek bir şey olmadığını vurgulayarak şunları ifade etti:

"Bu tür saldırıların siyasetçilerin diliyle bir ilgisi olmadığı kanaatindeyim ama buna rağmen siyaset dilinin nezaket içinde ve karşısındakini anlamak şeklinde olmasının Türkiye'nin hayrına olacağına inanıyorum. Siyasetçiler olarak birbirimizin düşmanı değil, rakibiyiz. Asla tasvip edilemez, siyaset müzakere etme yöntemlerinin arandığı bir yerdir. Siyasetçi, yazar ve gazetecilere tehdit, küfür ve hakaretle bir şekilde hat bildirilmeye çalışılması asla kabul edilecek bir şey değildir. Demokrasiyi zedeleyen bir tavırdır. MHP genel Başkanı Sayın Bahçeli saldırılarla ilgili partisinin tavrını çok net bir şekilde ortaya koydu. 'Bu saldırlar bizim partimizi bağlamaz' dedi. Bu saldırıları sonuna kadar kınıyoruz, kime yapılırsa yapılsın demokrasiyi kirleten, zehirleyen davranışlardır. "

Cumhur İttifakı

"Önümüzdeki seçimlere ilişkin ittifaklar arayışı var. İttifaklar masa başında kurulmaz. Cumhur İttifakı milli bekamızı sağlamak için 15 Temmuzun sabahında tohumları atıldı. Nerede ittifak ettiğimizi çok iyi biliyoruz. Cumhur İttifakı tabii ki genişleyebilir. Bu ziyaretler de erken seçim sinyali değil. Türkiye'de seçim 2023'te yapılacaktır."

Haber Ara