Dolar

32,4479

Euro

34,4807

Altın

2.467,87

Bist

9.570,26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 18:35:47

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:
AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Darbeyi gerçekleştiren cunta tarafından kurulan mahkemelerde hukuk ve demokrasi hiçe sayılarak yapılan yargılamaların ve bu yargılamalar sonucunda bir ülkenin Türkiye'nin halkın oyuyla seçilmiş başbakanı ve iki bakanın idamı ile sonuçlanan bir karanlık dönemin adıdır 27 Mayıs." değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Mayıs'ın, vesayet odaklarının, millet iradesini yok sayarak, demokrasiye vurdukları darbenin adı olduğunu belirterek, "27 Mayıs siyasi kültür ve geleneğin büyük yara aldığı bir kırılma noktasıdır." ifadesini kullandı.

Karaaslan, şunları kaydetti:

"Darbeyi gerçekleştiren cunta tarafından kurulan mahkemelerde hukuk ve demokrasi hiçe sayılarak yapılan yargılamaların ve bu yargılamalar sonucunda bir ülkenin Türkiye'nin halkın oyuyla seçilmiş başbakanı ve iki bakanın idamı ile sonuçlanan bir karanlık dönemin adıdır 27 Mayıs. Bizler bugün ülkemizin karanlık günlere geri dönmemesi için var gücümüzle demokrasimize sahip çıkıyoruz. Önümüzdeki tüm engellere rağmen milletten aldığımız güç ile dimdik duruyoruz."

Karaaslan, tüm parti kadrosuyla demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesi yönündeki çabaların öncüsü olacaklarını vurgulayarak, başta Adnan Menderes olmak üzere, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu ve tüm demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet diledi.

Haber Ara