Dolar

32,4988

Euro

34,5645

Altın

2.497,83

Bist

9.548,09

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan:

'Terörün dini, rengi, ırkı yok. Londra'daki yapılan saldırıyla dün cami çıkışı Müslümanlara yapılan saldırı arasında bir fark yok. Bizim için Çin'de, Afrika'da Somali'de, Fransa'da, Paris'te ya da Kanada veya İstanbul'da kaybedilen bir can arasında hiçbir fark yok'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-19 13:59:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, terörün dini, rengi ve ırkı olmadığını belirterek, "Londra'daki yapılan saldırıyla dün cami çıkışı Müslümanlara yapılan saldırı arasında bir fark yok. Bizim için Çin'de, Afrika'da Somali'de, Fransa'da Paris'te ya da Kanada veya İstanbul'da kaybedilen bir can arasında hiç bir fark yok." dedi.

TBMM Türkiye-Çin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de yürüten Kan, Mecliste Çin Sosyal Bilimler Akademisi Çin Sınır Eğitim Enstitüsü Genel Müdürü Şing Guangçıng ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kan, Türkiye ve Çin'in iki kadim ülke olduğunu belirterek, son 5 yılda iş birliğinin arttığına dikkati çekti.

Çin'in Kuşak ve Yol Projesi ile enerji ve teknoloji alanlarında ilişkileri artırmayı istediklerini ifade eden Kan, Türkiye'nin DAEŞ, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C gibi birçok terör örgütüyle aynı anda çok başarılı bir mücadele yürüttüğünü ancak mücadelede zaman zaman yalnız kaldığını belirtti.

Kan, Çin ile 2015'ten itibaren güvenlik alanında iş birliğinin artmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Terörün dini, rengi, ırkı yok. Londra'daki yapılan saldırıyla dün cami çıkışı Müslümanlara yapılan saldırı arasında bir fark yok. Bizim için Çin'de, Afrika'da, Somali'de, Fransa'da, Paris'te ya da Kanada veya İstanbul'da kaybedilen bir can arasında hiçbir fark yok. Çünkü bir kişinin ölümü veya zarar görmesinin bütün insanlığını zarar görmesi anlamına geldiği inancındayız." diye konuştu.

Din veya siyasi ideolojiler üzerinden insanların beyninin yıkandığına işaret eden Kan, bunun en son örneğinin FETÖ olduğunu kaydetti.

Türkiye'den sınır dışı edilen ve Belçikalı otoritelere sakıncalı olarak bildirilen bir teröristin Brüksel'de birçok cana mal olan bir saldırı gerçekleştirdiğini anımsatan Kan, bu açıdan istihbarat paylaşımının önemine işaret etti.

Kan, İslam'ın barış dini olduğunu ve insan canına kastı tüm insanlığa kasıt gibi değerlendirdiğini söyledi.

Çin Sosyal Bilimler Akademisi Çin Sınır Eğitim Enstitüsü Genel Müdürü Şing ise Çin de Müslümanlar dahil birçok grup olduğunu ve merkezi hükümetin tüm dini ve etnik gruplara saygı gösterdiğini ifade etti.

Sincan'nın son dönemde çok geliştiğini ve bazı güvenlik sorunlarıyla karşılaştığını dile getiren Şing, Çin'in terörle mücadelede birçok ülkeyle iş birliği yaptığını dile getirdi. Şing, "Terörle mücadelede Çin ve Türkiye mutlaka iş birliği yapmalıdır." ifadesini kullandı.

Kabulde, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ile AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da hazır bulundu.

Haber Ara