Dolar

32,5252

Euro

34,9385

Altın

2.439,66

Bist

9.716,77

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 22:34:43

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ​Çavuşoğlu, "Şu anda Türkiye'de en çok ihtiyacımız olan nitelikli ara eleman. Tıpta, sağlıkta, turizmde, sanayide böyle ama son hamlelerimizle açığımızı giderek kapatıyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında (ALTSO) Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile ALTSO arasında Turizm Meslek Yüksekokulu için düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerin geleceği için ortak hayalleri ve hedeflerinin olduğunu söyledi.

Alanya'nın saygın bir üniversiteye kavuşması için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, "Şu anda Türkiye'de en çok ihtiyacımız olan nitelikli ara eleman. Tıpta, sağlıkta, turizmde, sanayide böyle ama son hamlelerimizle açığımızı giderek kapatıyoruz. İnşallah bu meslek yüksekokulu da bu anlamda önemli bir eksikliği giderecek. Bölgemize, Türk turizmine katkı sağlayacak" dedi.

Çavuşoğlu, Alanya Tıp Fakültesi için çeşitli görüşmeler içerisinde olduklarını dile getirerek, üniversite, devlet hastanesi entegrasyonu için Sağlık Bakanlığında yeni bir yönetmeliğin düzenlendiğini kaydetti.

Yönetmelik bittikten sonra ilçede yapım aşamasında olan 300 yataklı hastanenin 600 yatağa çıkmasını sağlayacaklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Eğitim ve araştırma hastanesine dönüşüm için Sağlık Bakanlığı ile düğmeye bastık. Gücümüzü birleştirdik. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

- "Alanya bir dünya şehri"

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise Türkiye'de ilk defa bir ilçede hem vakıf üniversitesi hem de devlet üniversitesinin olduğunu vurguladı.

Devlet üniversitesinin kurulmasına kayıtsız kalmadıklarını dile getiren Şahin, Çavuşoğlu ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nın desteğiyle meslek yüksekokulunu önümüzdeki yıl Eylül ayında açmak istediklerini söyledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı da Alanya'nın bir dünya şehri olduğunu, üniversitesinin de bir dünya üniversitesi olması gerektiğini belirtti.

Alanya'nın idari, mülki erkan ve sivil toplum kurumlarıyla tam bir eğitim aşığı kent olduğunu vurgulayan Pınarbaşı, "Bunu görmek beni çok mutlu etti ve hedeflerimize çok daha hızlı ulaşabileceğimiz kanaatinin bende oluşmasına neden oldu" diye konuştu.

Çavuşoğlu, protokol töreninden önce Konaklı, Türkler, Okulyanı ve Afsallar mahallelerindeki turizmcilerle bir otelde basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

 

 

 

Haber Ara