Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-04 20:42:45

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını eleştirerek, "En büyük katliam sizin döneminizde, Hitler döneminde yapılmıştır. Tabii ki biz bu kararları Türkiye olarak kınıyoruz. Bundan sonra da inşallah Türkiye, Almanya'ya karşı ne tür tedbir alması gerekiyorsa alacak." dedi.

Ataş, partisinin Çınarcık Hüdaverdi Aydın İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda düzenlenen Yalova İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, iki gün önce Almanya Federal Parlamentosundan, "Düğün değil, bayram değil, eniştem beni niye öptü?" dercesine Ermeni iddialarına ilişkin tasarının geçirildiğini söyledi.

Almanya'nın Türkiye'nin en önemli dostlarından birisi olduğuna dikkati çeken Ataş, "Ne oldu da böyle hiç gündemde olmayan bir tasarı, eğer yıl dönümüyse, 2015'ti yıl dönümü, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen neden Almanya Parlamentosuna getirildi?" diye sordu.

Türkiye üzerindeki oyunların devam ettiğini belirten Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya Parlamentosundan bunu, 'Türkiye, Ermeniler üzerinde katliam yapmıştır.' şeklindeki bir oylamayı, parlamentolarından geçiren Almanlara, Alman yöneticilere sesleniyorum: 'Katliam görmek istiyorsanız dönün, kendi tarihinize bakın. En büyük katliam sizin döneminizde, Hitler döneminde yapılmıştır.' Tabii ki biz bu kararları Türkiye olarak kınıyoruz. Bundan sonra da inşallah Türkiye, Almanya'ya karşı ne tür tedbir alması gerekiyorsa alacak.

Almanya'da 3 milyondan fazla Türk vatandaşımız var. 600 bin Türk vergi mükellefi esnaf var. 40 milyar avro Alman ekonomisine destek sağlayan, ekonomisine destek veren Türk müteşebbislerimiz, iş adamlarımız var. 'Herhalde onlar da bundan sonra hesaplarını ona göre yapacaklardır' diye düşünüyorum."

- "Bu anayasa ile Türkiye'nin yoluna devam etmesi mümkün değildir"

Ataş, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birisinin de yeni anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu ifade ederek, ülkenin parlamenter sistemle yönetildiğini anımsattı.

Ülkenin 1980 yılında yapılan anayasayla yönetilmeye çalışıldığını belirten Ataş, sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Parti iktidarları döneminde bu anayasada 30'un üzerindeki maddeyi birkaç defa değiştirmek suretiyle düzenleme yapmaya çalıştık, kendi iktidarlarımız döneminde ancak bugün geldiğimiz noktada bu anayasa ile Türkiye'nin yoluna devam etmesi mümkün değildir. Artık herkes bunu söylüyor. Muhalefet partileri de söylüyor, iktidar partisi olarak biz de yıllardan beri söylüyoruz. O halde Türkiye'nin yeni bir yapılanmaya, yeni bir sisteme ihtiyacı vardır. Başkanlık sistemi, sadece AK Parti için, Recep Tayyip Erdoğan için gerekli olan bir sistem değildir. Öncelikle başkanlık sistemi, Türkiye için gerekli ve lüzumlu olan bir sistemdir.

Bakın, 7 Haziran'da başkanlık sistemi Türkiye'de ikame edilmiş olsaydı, 7 Haziran'daki sonuçlar ve o kaos dönemi yaşanmayacaktı. Yani koalisyonlar dönemine Türkiye'de son verilecek, başkanlık sistemiyle yönetildiği zaman ağır aksak yürüyen bürokrasideki çalışmalar daha hızlı şekilde olacak. Türkiye, başkanla yönetildiği süre içinde de hızlı adımlarla geleceğe doğru kalkınmasında, gelişmesinde, demokratikleşmesinde, her alanda geleceğe yürüyecektir. Bu, bir sistem meselesidir."

Haber Ara