Dolar

32,3731

Euro

35,0014

Altın

2.325,97

Bist

9.098,04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

'Bütün karar alma süreçlerinde belediyenin resmi görünen yetkili şahısları yerine başka karanlık gizli terör örgütlerince atanmış birtakım şahısların yönetimi üstlenmiş oldukları bir durum söz konusuydu. Buna göz yummamız bir tercih değildi. Buna göz yumamazdık, buna göz yummak gibi bir lüksümüz de yoktu'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-24 22:10:36

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyelere ilişkin, "Bütün karar alma süreçlerinde belediyenin resmi görünen yetkili şahısları yerine başka karanlık gizli terör örgütlerince atanmış birtakım şahısların yönetimi üstlenmiş oldukları bir durum söz konusuydu." dedi.

Siirt'te temaslarda bulunan Aktay, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediyesinde Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ı ziyaret etti.

Aktay, Siirt'te yapılması planlanan ve yapılacak olan hizmetlere destek olmak amacıyla toplantı yaptıklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve ekibinin davetleri üzerine kente gelerek çalışmalara başladıklarını ifade eden Aktay, burada incelemeler yaparak Kızlar Tepesi'nde bulunan itfaiyenin alınıp o alanın tamamının park ve bahçe olarak şehre güzellik katacak şekilde yeniden dizayn edileceğini belirtti.

İBB'nin tecrübeli bütün ekibinin katkısını kendilerine vereceklerini söylediklerini aktaran Aktay, "Böylece Siirt'te yaşayanlar, burada yaşıyor olmaktan azap duymayacaklar, bilakis bundan zevk duyacaklar. Başka yerlere göç etme ihtiyacı hissetmeyecekler. Çünkü başka yerde bulacakları yaşam kalitesini burada bulmuş olacaklar." dedi.

Belediye Başkan Vekili Taşkın'a teşekkür eden Aktay, daha güzel çalışmalara hep birlikte imza atacaklarını ve kendilerine her türlü desteği vereceğini kaydetti.

- "Belediyeler birer mafya merkezine dönmüştü"

Belediyelerin halka hizmet için olduğunu vurgulayan Aktay, görev tanımının dışına çıkıp başka başka işler yapmaya kalkıştıkları zaman İçişleri Bakanlığının da gerekeni yaptığını söyledi.

İdeolojik belediyecilik diye bir şey olduğunu dile getiren Aktay, "Son zamanlarda da terör belediyeciliği diye bir şey de ihdas edilmiş oldu. Ne yazık ki bazı belediyeler halka hizmet etmek yerine birtakım merkezlere, terör merkezlerine, Kandil'e hizmet etmeyi ön plana almışlardır. Bu da halkta bir memnuniyet değil, bir şikayet oluşturuyordu. Belediyeler birer mafya merkezine dönmüştü. İnsanlardan haraç koparan, insanların işi düştüğünde vermek zorunda oldukları hizmeti bile parayla bir kısım insanlara veren birtakım belediyecilik anlayışı gelişmişti. Bu belediyecilik değildi." diye konuştu.

Belediyeciliğin ne olduğunu çok iyi bildiklerine dikkat çeken Aktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en güzel ve güçlü siyasi kariyerini belediyecilikle ortaya koyduğunu hatırlattı.

- "Bölgemizdeki belediyeler ilk defa belediye hizmeti veriyor"

Son zamanlarda kendi bölgelerindeki belediyelerin belediye olmaktan çıktığına işaret eden Aktay, belediye imkanlarını başka karanlık amaçlar için kullanan birer mafya merkezine döndükleri değerlendirmesinde bulundu.

Seçilmiş belediyelerin bir inisiyatifinin olmadığını, aslında arka planda başkalarının karar alıcı olduğunu gördüklerini dile getiren Aktay, şöyle konuştu:

"Bütün karar alma süreçlerinde belediyenin resmi görünen yetkili şahısları yerine başka karanlık gizli terör örgütlerce atanmış birtakım şahısların yönetimi üstlenmiş oldukları bir durum söz konusuydu. Buna göz yummamız bir tercih değildi. Buna göz yumamazdık, buna göz yummak gibi bir lüksümüz de yoktu. Çünkü bizim halkımıza verdiğimiz ayrıca bir sözümüz var. Belediyeler görevini suistimal edip başka işlere girdiğinde yasaları çiğnemiş oluyor. Yasaları çiğneyen herkese yapılması gereken yapılmış oldu. Bu işi yaptığımızda doğruluğunu halktan almış olduğumuz teyit, halkın bize vermiş olduğu destek, halkın bu konuda ortaya koyduğu tavır gösteriyor. Halk, 'benim oy verdiğim belediyeyi neden aldın?' diye bir tavır içinde asla değildir. Şu anda halk kayyum atama sürecinin doğruluğunu sürekli olarak bize teyit ediyor. Bölgemizdeki belediyeler ilk defa belediye hizmeti veriyor. Demokratik prosedürler işleyecektir."

- "Halkımızdan gelen talep üzerine alınmış karardı"

Aktay, seçimlerde halka verilen sözleri yerine getirenlerle getirmeyenler, iyi yerine getirenlerle kötü yerine getirenler arasında bir tercih yapmanın yine halkın kararı olacağını ifade etti.

Burada belediyelerin hizmete odaklandıklarını ve halkta da ciddi bir memnuniyet olduğunu gördüklerini belirten Aktay, sabahtan akşama kadar her gün halkın içinde olduklarını aktardı.

Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise Aktay'a belediyeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara