Dolar

32,5524

Euro

34,8955

Altın

2.435,76

Bist

9.645,02

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:

'Ekonomi Bakanımız Zeybekci'ye yönelik hakaret içeren haberi şiddetle kınıyorum, lanetliyorum'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 17:34:56

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:
AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Alman Bild Gazetesi'nin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye ilişkin haberi konusunda, "Ekonomi Bakanımız Zeybekci'ye yönelik hakaret içeren haberi şiddetle kınıyorum, lanetliyorum." dedi.

Özkan, düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren kanunu Mecliste kabul ederek, milletin huzuruna getirdiklerini belirtti.

Bu süreçte dahili ve harici düşmanların harekete geçtiğini, ulusal ve uluslararası taşeronları ile anayasa değişiklik kanununa engel olmaya çalıştığını anlatan Özkan, Almanya'nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin bu ülkedeki programlarına izin vermediğini anımsattı.

Cahit Özkan, "Almanya terör örgütlerine kucak açarken, onlara ifade ve hürriyet özgürlüğü noktasında her türlü desteği verirken, maalesef iki bakanımızın konuşma yapacakları salonların programlarını iptal etti." dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin, bütün engellemelere rağmen Almanya'nın Köln kentinde bir salonda düzenlenen programa katılarak, konuşma yaptığını aktaran Özkan, "İptal edilen toplantıyı orada büyük bir coşkuyla yaptık." diye konuştu.

Özkan, Alman Bild Gazetesi'nin bu toplantıya ilişkin yaptığı haberde, ağır hakaret içeren ifadeler kullandığını vurgulayarak, "Ekonomi Bakanımız Sayın Zeybekci'ye yönelik hakaret içeren bu girişimi lanetliyorum. Bu haberle, ihanetin sözcülüğünü kimin yaptığı ortaya çıkmıştır. Bakana yönelik bu haberi şiddetle kınıyorum, lanetliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara