Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'AK Parti'den yana değil ama...'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 'Koalisyonu kurmak kolay iştir, koalisyonu yıkmak zor iştir. dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 20:36:31

'AK Parti'den yana değil ama...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak yemin töreni öncesi TBMM 25. Dönem CHP milletvekilleri ile Genel Merkez'de bir araya geldi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,"Koalisyonu kurmak kolay iştir, koalisyonu yıkmak zor iştir. İlkelerinizle, prensiplerinizle çeliştiğiniz zaman yıkmak istersiniz ama yıktığınızda da millet size bedel ödetir. Onun için ince eleyip, sık dokumak lazım. Benim gönlüm AKP ile bir koalisyondan yana değil. Ama partimin yöneticileri ne karar verir, zaman neyi gösterir ona bakarız" dedi.

Genel merkeze gelişinde, gazetecilerin, "TBMM Başkanlığı seçimine" ilişkin sorusunu yanıtlayan Muharrem İnce, "Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP beceriklidir, şanslıdır. Geçmişte 49 milletvekilimiz vardı, Hikmet Çetin'i seçmiştik. Umarım yine ikinci parti olmamıza rağmen, biz seçeriz" diye konuştu.

İnce, "Koalisyonun hangi partiyle kurulabileceğine" ilişkin soru üzerine de şunları kaydetti:

"Geçmişte DYP, SHP koalisyonunda ben partinin ilçe yöneticisiydim. Kızılay'da milletvekilimiz dövülmüştü, İnsan Hakları Bakanımıza yargısız infaz yaptırmışlardı. İstanbul Emniyet Müdürü hükümet ortağı olan SHP'ye meydan okumuştu. Koalisyonu kurmak kolay iştir, koalisyonu yıkmak zor iştir. İlkelerinizle, prensiplerinizle çeliştiğiniz zaman yıkmak istersiniz ama yıktığınızda da millet size bedel ödetir. Onun için ince eleyip, sık dokumak lazım. Benim gönlüm AKP ile bir koalisyondan yana değil. Ama partimin yöneticileri ne karar verir, zaman neyi gösterir ona bakarız."

Haber Ara