Dolar

32,3805

Euro

35,0466

Altın

2.326,68

Bist

9.091,57

AK Parti'den önemli karar

AK Parti Cuma gününe kadar seçim mitinglerini askıya aldığını duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 15:23:19

AK Parti'den önemli karar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin mitinglerinin askıya alındığını, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 16 Ekim Cuma gününe kadar miting yapmayacağını bildirerek şu şekilde konuştu;

- AK Parti olarak mitinglerimizi 16 Ekim Cuma gününe kadar askıya aldık.Cuma günü ve sonrasındaki birkaç mitingimiziyse bir parti mitingi hüviyetinde olmaktan ziyade, rutin takvimi içerisinde, teröre karşı birlik, dirlik ve kardeşlik mitingleri olarak yapacağız

ETRAFIMIZDA CİDDİ TERÖR ORGANİZASYONLARI VAR

- Katliamı tam olarak kim tarafından gerçekleştirildiğini ortaya çıkarana kadar net açıklama yapamıyoruz. Soruşturma somut bulgularla ilerliyor. Etrafımızda ciddi bir terör organizasyonları var. Başbakanımız kriz merkezini bizzat kendisi yönetiyor. Saldırıya yönelik bazı operasyonlar yapılıyor. Türkiye'nin dirayetle yönetilmesi konusunda hepimizin gayreti var. Terörün hayatımızı sekteye uğratmasına izin vermeyeceğiz.

SALDIRIYI KİM YAPTI? GÜVENLİK ZAAFI VAR MI?

- Bu saldırıyı bir örgüt koalisyonu yapmış olabilir. Ben muhtemel seçenekleri sayıyorum. Acele karar vermemek lazım. Somut bilgilere ulaştıktan sonra karara varmak lazım. Acele bazı adresler göstermek kamuoyunu yanlış bir yere sevk edebilir. Bu doğru olmaz. Güvenlik zaafiyetine yönelik bir çok detay olabilir. İnceliyoruz. Bunu gerçekleştirenler içerinden bir takım bağlantıları var mı inceliyoruz. Güvenlik ve istihbarat konusunu önemsiyoruz. Zaaf varsa gereği yapılır. Bunun üstene gidilir. İstihbarat teşkilatımız bir çok saldırıyı önledi. 

ÖLÜ SAYISINDA BİR ARTIŞ VAR MI? MHP'NİN MECLİS TOPLANSIN ÇAĞRISI?

- Adli Tıp'ta yürüyen bir süreç var. Bu saldırı maalesef ağır bir saldırı. DNA testlerin yapılması en doğru sonuçlara ulaşılması için belli bir süreç gerekiyor. Rakamlar saklanıyor gibi şeyler yakışıksız şeylerdir. Sayılarla ilgili Bakanımız açıklama yapar. Sağlık bakanlığından ve Başbakanlığımızdan bilgi alınabilir.

- Sayın Bahçeli'nin tutumunu 7 Haziran'dan bu yana yadırgıyorduk. Seçimden sonra iktidar olacağını iddia ediyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara