Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

AK Parti'den İran'a eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, PKK elebaşlarının İran'da olduğunu belirterek, 'İran yetkilerine sesleniyorum; İslam dininin neresinde var neresinde var komşularına zarar vereni beslemek' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-16 19:38:59

AK Parti'den İran'a eleştiri

Superhaber'de yer alan habere göre: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, PKK terör örgütü elebaşlarının şu anda İran topraklarında olduğunu belirterek, "Siz besliyorsunuz orada onları. İran yetkilerine sesleniyorum; İslam dininin neresinde var komşularına zarar vereni beslemek" dedi. Irak'ı da eleştiren Şahin, "Sen toprak bütünlüğünü düşünüyorsun da 30 yıldır PKK?ya topraklarında niye müsaade ettiğinin hesabını ver" diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te partisinin il danışma meclisi toplantısında konuştu. Birilerinin Türkiye'nin önünü kesmek, gelişmesini, kalkınmasını durdurmak için çabaladığını belirten Şahin, "Türkiye'yi, Suriye ve Irak'a çevirmek isteyip haritaları da kendi menfaatlerine göre çizmeye çalışan bir takım uluslararası güçler var. Ama onlar bir şeyi unutuyorlar. Yüz yıl önce bize 'hasta adam' diyorlardı. Ama bu topraklarda artık hasta adam yok. Gittikçe gelişen, kalkınan, dünyaya örnek olan bir Türkiye var. Bu yüzden bu amaçlarınızı gerçekleştiremezsiniz. Bu ülkeyi terör eylemleri ile bölemezsiniz. Biz bu ülkede sadece PKK terör örgütü ve diğerleri ile savaşmıyoruz. Bu topraklarda gözü olan ve gelişmesini engellemeye çalışan bir takım başka devletlerle savaşıyor ve mücadele ediyoruz. Bu terör örgütleri maşadır. Asıl o maşayı tutan elleri biliyoruz" dedi.

İRAN VE IRAK'A ELEŞTİRİ

İspanya'nın, ETA'yı Fransa ile işbirliği yaparak yok ettiğini hatırlatan Şahin, İran ve Irak'ı eleştirerek,"Müslümanlık deyince mangalda kül bırakmayan komşularımız var. Niye bir Fransa kadar olamıyorsunuz? Kandil defalarca bombalandı ve oradaki PKK terör örgütü elebaşları şu anda İran topraklarındadır. Siz besliyorsunuz orada onları. Bu Müslümanlığın neresinde var. İran yetkilerine sesleniyorum; İslam dininin neresinde var komşularına zarar vereni beslemek. Onları bu konuda komşuluk hukukunu hatırlamaya davet ediyorum. Irak Başbakanı, 'Sizin Başika'daki askerleriniz bizim toprak bütünlüğümüzü zedeliyor, lütfen çekilin' diyor. 30 yılı aşkın süredir senin topraklarında PKK terör örgütü tank üstüne tank kurdu, militanlarını oralarda eğitip bizim topraklarımıza saldırılar düzenledi, karakollarımızı bastı, şehitler vermemize sebep oldu. Sen toprak bütünlüğünü düşünüyorsun da 30 yıldır PKK?ya topraklarında niye müsaade ettiğinin hesabını ver."

AKADEMİSYENLERE ELEŞTİRİ

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza atan akademisyenleri de eleştiren Şahin, "İnsana en çok dokunan devletimiz için mücadele eden askerlerimizin, polislerimizin, o okumuş olanların yazdıkları bildirileriyle hain ilan etmeleridir. Devlet terörüne ortak olmayacaklarmış. Siz zaten PKK terör örgütü eylemlerine ortak oldunuz. Onların saldırılarına alet oldunuz. En son Çınar Karakolu?na yapılan saldırıya ortak oldunuz. Bunlar utanmıyorlar, 'Devlet katliam yapıyor' diyorlar. Devlet orada 'ülke bölünmesin, terör olayları artmasın' diye mücadele ediyor. Buna her vatandaşın destek vermesi lazım. Evlerinde aç kalan 83 yaşındaki yaşlı çifti askerlerimiz sırtında taşıyarak kurtarmıştır. Bu Mehmetçiklerden de mi utanmıyorsunuz ey profesörler. Mehmetçik oradaki vatandaşlarımıza sahip çıkıyor, sırtında taşıyor."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara