Dolar

32,5650

Euro

34,8216

Altın

2.418,29

Bist

9.645,02

AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na: Sempatik mesajlarla hukuki sorunları örtbas edemezsiniz

AK Parti Sözcüsü Çelik, İstanbul seçimlerine ilişkin, 'CHP, hırçınlaşan üslupla seçimle uğraşmak yerine sürece karar veren hakemle kavga etmeye devam ediyor.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-22 18:29:14

AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na: Sempatik mesajlarla hukuki sorunları örtbas edemezsiniz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul seçimlerine ilişkin, "CHP, hırçınlaşan üslupla seçimle uğraşmak yerine sürece karar veren hakemle kavga etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK'TEN EKREM İMAMOĞLU'NA: SEMPATİK MESAJLARLA HUKUKİ SORUNLARI ÖRTBAS EDEMEZSİNİZ

Çelik, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile ilgili, "Sempatik mesajlar vermek hukuki sürecin alternatifi değildir, sempatik mesajlarla hukuki sorunları örtbas edemezsiniz" dedi.

AP SEÇİMLERİ

Çelik, Avrupa Parlamentosu seçimleriyle ilgili ise, "Herkesin aşırı sağın ajandasını kullanmaya başladığını görüyoruz. Müthiş bir Erdoğan düşmanlığıyla başlıyorlar, İslam ve Türkiye düşmanlığıyla devam ediyorlar. Aşırı sağ, birleşik grup olarak Avrupa'da ortak ajandayla hareket ediyor. Bu, Avrupa için büyük bir tehlike." diye konuştu.

"İDLİB MUHTIRASI REJİM TARAFINDAN SABOTE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Suriye'de Esed rejim güçlerinin sivil yerleşim birimlerini ve okulları hedef alarak yeni katliamlara imza attığını söyleyen Çelik, "Bu, İdlib muhtırasının açıkça rejim tarafından sabote edilmeye çalışıldığına dair bir tablodur." diye konuştu.

ABD-İRAN İLİŞKİLERİ

AK Parti Sözcüsü Çelik, ABD-İran ilişkileriyle ilgili ise, "Bölge, kapasitesinin çok üstünde bir gerginlikle karşı karşıyadır. ABD-İran hattında yaşanan gerilim Yemen, Irak ve Afganistan'da anında tansiyonun yükselmesine yol açmıştır. Bu son derece tehlikeli bir tablo" dedi.

KKTC

Çelik, "Türkiye ve KKTC'nin hak ve menfaatlerine dönük ortaya çıkan her saldırı girişimine karşı hak edilen cevap en kararlı şekilde verilecektir." diye konuştu.

Çelik, "(Doğu Akdeniz'de) Provakatif yaklaşımların hiçbir kıymeti yok. Türkiye kendisinin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini koruyacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber Ara