Dolar

32,4858

Euro

34,9577

Altın

2.439,03

Bist

9.716,77

Ak Parti'den demokrasi mitingi açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, düzenlenecek demokrasi mitinginin yalnızca İstanbul Yenikapı'da değil, 81 vilayette düzenlenmesi kararı alındığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 19:39:59

Ak Parti'den demokrasi mitingi açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Aktay, Türkiye'de yaşanan darbe teşebbüsünün yurt dışında ele alınmasını ve bu konularda çok olumlu olmayan yansımalarını giderebilmek açısından gerekli karşı çalışmaları yürütmeye çalıştıklarını belirterek, “15 Temmuz darbe girişimi 79 milyon halkımıza ayrım gözetmeksizin yapılmış bir saldırı. Biz bunu böyle telakki ettik, milletimiz böyle telakki etti ve dünya tarihinde belki de hiç rastlanmayacak muhteşem bir kahramanlık örneği göstererek, Sayın Cumhurbaşkanımızın sadece telefon çağrısına müthiş bir cevap vererek, onun dışında halkımızın bütün kesimleri, her partiden insanlar böyle bir saldırıyı püskürtme noktasında tam bir milli mücadele ruhu içerisinde hareket ederek buna karşılık verdiler. Bu yaşanan şey, içinden geçmekte olduğumuz bir süreç. Eminim hepimiz bunun şerefinin, onurunun idraki içerisindeyiz. Emin olun dünyada önyargılarından bir nebze sıyrılmış olan herkes bu olup bitenleri, Türkiye halkının şu çağda yaşamış olduğu, göstermiş olduğu müthiş bir destan olarak kayıtlarına geçiriyor. Onun için aslında bizde Türkiye halkı olarak verdiğimiz şehitler dolayısıyla acı içindeyiz. O şehitlerimiz Türkiye'de milli iradenin esir alınmaya çalışılması, Türkiye'nin esir alınmaya çalışılmasına karşı sergiledikleri milli müdafaa ruhuyla, ruhları şad olsun, gerçekten bize bir millet olmanın mükemmel anlamını en güzel şekliyle hissettirdiler. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nin çok güzel ifade ettiği gibi, ‘Hak şerleri hayr eyler, zannetme ki gayr eyler, Arif anı seyreyler, Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler' veciz ifadesinde ifade ettiği gibi bir şer hareketi olarak ortaya çıkmış 15 Temmuz saldırısından bir hayır saldırı oldu. Halk hakikaten bu şerri hayr eyledi ve karşımıza müthiş yekvücut olmuş bir millet olma tablosunu ortaya koymamıza vesile kıldı. Böyle bir hayr eyledi bu şerri. 15 Temmuz'dan itibaren görülmemiş bir manzara Türkiye'de, özlemini duyduğumuz bir milli birlik ve beraberlik tablolarını her gün büyük bir mutlulukla, büyük bir memnuniyetle hepimiz yaşıyoruz. Halkımız, siyasiler nezdinde yaşanan bu milli birlik ve beraberlik tablosundan memnuniyet ifade ettiğini her şekilde ifade ediyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Haber Ara