Dolar

32,5237

Euro

34,7990

Altın

2.421,97

Bist

9.740,31

Ak Parti'den CHP'ye: İktidar rüyanız dahi yok

CHP'nin HDP ile miting organize etmesini eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 'Terör örgütleriyle işbirliği yapan, onların siyasi uzantıları olan partilerle mitingler yapmak iktidar rüyanızın olmadığının en önemli göstergesidir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-20 18:47:58

Ak Parti'den CHP'ye: İktidar rüyanız dahi yok

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partili yöneticilerle partisinin Yazıhan, Arguvan ve Arapgir ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, mahalle temsilcileriyle toplantı yaptı.

Arguvan ilçesinde de partililere hitap eden Çalık, CHP'nin HDP ile ortak miitng düzenlemesini eleştirerek şunları söyledi:

"Yenikapı ruhunu bozan Cumhuriyet Halk Partisi şimdi milletin isteklerine bir kez daha kulaklarını tıkıyor. HDP ile beraber program organize ediyor. Benim sivil vatandaşıma, çocuğuma, gencime, polisime, askerime, korucuma silah sıkan, bomba atan, terör örgütleriyle işbirliği yapan, onların siyasi uzantıları olan partilerle mitingler yapmak iktidar rüyanızın olmadığının en önemli göstergesidir. Türkiye Cumhuriyetini ortaya kaldırmak isteyenlerle değil, onların siyasi uzantılarıyla değil, milletimizle beraber hareket edeceksiniz ki hiç olmazsa rüyalarınızda da olsa iktidarı görebilesiniz. Siz terör örgütlerinin uzantılarıyla yol yürümeye devam ettiğiniz sürece bu millet size uykunuzda bile iktidarı görmeye izin vermez."

NE OLMUŞTU?

CHP ve HDP'liler, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu vekillerin tutuklanmasını protesto etmek için ortak miting düzenlemişlerdi. Kartal'da toplanan kalabalık, "PKK halktır, halk burada" sloganını "HDP halktır, halk burada" şeklinde değiştirdi.

Toplananların bir kısmı da üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı Türk bayraklarını salladı.

Miting alanında terör Öcalan'ın lehine sloganlar da atıldı.

Haber Ara